این مقاله را فقط معلمها و قبل از شروع سال تحصیلی بخوانند!....
نکات مهم در افزایش انگیزه دانش آموزان
انگیزه حالات درونی فرد است که موجب تداوم رفتار وی تا رسیدن به هدف می شود. به همین دلیل علاوه بر اینکه انگیزه وسیله ای برای پیشرفت تحصیلی در نظر گرفته می شود، گاهی از آن به عنوان هدف نیز نام می بریم، زیرا با افزایش انگیزه، پیشرفت تحصیلی نیز ایجاد می شود.
با وجود اینکه معلمان در تغییر هوش و استعداد تحصیلی دانش آموزان نقش چندانی ندارند، ولی می توانند در بالا بردن انگیزه آنها مفید واقع شوند. این مقاله تلاش می کند تا روشها ی مناسبی را در اختیار معلمان و مربیان قرار دهد.
این نکات گرچه به ظاهر تکراری و کم اهمیت هستند، اما مرور و تکرار این سیزده مورد می تواند یادآور نکات ریز و قابل توجهی باشد.
- سعی کنیم در دانش آموزان خود، احساس موفقیت را ایجاد کنیم. حس موفقیت اولیه اعتماد به نفس آنها را افزایش می دهد.
- برای موفقیت دانش آموزان پاداش در نظر بگیریم. آنها را با خودشان مقایسه کنیم و منتظر نباشیم تا بعد از یک افت و خیز محسوس، موفقیتشان را تحسین کنیم. مثلا بعد از دومین امتحان کلاسی درس فیزیک، وضعیت دانش آموز را در دو امتحان با هم مقایسه کنیم و حتی در صورت پیشرفت جزئی، این مورد را با او در میان بگذاریم.
- سعی کنیم نسبت به حساسیت های عاطفی آنان آشنا باشیم و برای کاهش این حساسیت ها راهکارهای موثری بیابیم.
- از عواملی که سبب کاهش علاقه به یادگیری می شود، مثل سختگیری های شدید، تبعیض و قضاوت منفی دوری کنیم.
- بلافاصله پس از آزمونهای کلاسی دانش آموز را از نتیجه کار، آگاه کنیم و خودش را در تصحیح اشتباهاتش دخالت بدهیم.
- در طول تدریس اهداف آموزشی مورد انتظار را به او گوشزد کنیم تا دانش آموز بداند در طول درس باید به دنبال چه چیزی باشد.به طور مثال فرض کنید در ابتدای کلاس تدریس خصوصی ریاضی، موضوعاتی که در طول کلاس با آنها سر و کار داریم را تیتر وار بنویسیم.
- از دانش آموز بخواهیم مطالبی را که در کلاس آموخته به دوستانش آموزش بدهد. در این صورت احساس کفایت را در او ایجاد خواهیم کرد. می توانیم یک کلاس تدریس خصوصی زبان انگلیسی فرضی در کلاس مدرسه داشته باشیم که دانش آموزان در این کلاس مجازی و با مدیریت شما به یکدیگر زبان انگلیسی بیاموزند.
- از بروز رقابتهای ناسالم در کلاس درس خودداری کنیم و به یاد داشته باشیم که تشویق کلامی در کلاس و بصورت انفرادی بسیار حائز اهمیت است.
- شیوه های تدریس را از سنتی به شیوه های روز تغییر دهیم و از تکنولوژی روز استفاده کنیم تا حواس پنجگانه دانش آموز را به کار گیریم. می توانیم برای رفع اشکال درسی دانش آموزان به آنها کلاسهای تدریس خصوصی آن لاین را پیشنهاد بدهیم.
- زمان یادگیری باید در حد توان دانش آموز ما باشد. برای تجدید قوا و مناسب با شرایط سنی دانش آموزان اقدامات لازم برای استراحت و تفریح آنها را مهیا کنیم. به طور مثال کلاس تدریس خصوصی حسابان از دو بخش یک ساعت و نیم تشکیل می شود. تا دانش آموزان در فاصله بیست دقیقه بین دو کلاس کمی استراحت کنند. این زمان برای کلاس تدریس خصوصی زبان انگلیسی تا پنج دقیقه کاهش می یابد.
- تمام مطالب دشوار را یکجا و در یک جلسه آموزش ندهیم و مطالب را به ترتیب از ساده به دشوار مطرح کنیم.
- تاکید بر نمره سبب افزایش اضطراب دانش آموزان و مانع از توجه کامل به درس خواهد شد.
استاد سلام مجری برگزاری کلاسهای تدریس خصوصی آن لاین،استفاده از راهکارهای تقویت انگیزه در دانش آموزان را به معلمان توانا و فهیم پیشنهاد می کند.
استاد سلام منبع تدریس خصوصی ریاضی