تاریخ انتشار:

باتجربه ترین آدمهای روی کره زمین

باتجربه ترین آدمهای روی کره زمین

حتی موفق ترین آدمها توی زندگی خودشون به راهنمایی نیاز دارن. ممکنه موفقیت امروزشون رو هم مدیون راهنمایی و مشورت با آدمای دیگه باشن، همیشه آموزش هر مهارتی یعنی استفاده از تجربیات و علم دیگرن، همیشه آدمها در حال آموزش های شخصی و در معرض قرار گرفتن تد کلاس های تدریس خصوصی هستند، اگر گوش جانشون را به روی رویدادها باز نگه دارند، از قدیم گفتن: دو تا سر، بهتر از یه دونه سر می تونه تصمیم بگیره. توی تعالیم دینی هم به اهمیت مشاوره و مشورت اشاره شده. پس، با یه جمع بندی میشه اینطور نتیجه گرفت که نیازی نیست توی مسیر زندگیمون همه راهها رو شخصا امتحان کنیم. به عبارت دیگه بهتره قبل از راه افتادن توی هر مسیر، یه نگاه به تجربه بقیه آدمها بندازیم تا مجبور نشیم راههای اشتباهی رو که دیگران رفتن با صرف انرژی و زمان زیاد، امتحان کنیم.
آدمها موجودات خیلی پیچیده ای هستن که توی شرایط و موقعیتهای یکسان هم، گاهی عکس العملها و رفتارهای مختلفی از خودشون نشون میدن، چه برسه به اینکه توی زندگی دچار چالش بشن و مجبور باشن که بین دو یا تعداد بیشتری گزینه یکی رو انتخاب کنند. اینجاست که اهمیت مشاور و مشاوره معلوم میشه.
تاریخ روانشناسی به عنوان دانش مطالعه رفتار و ذهن انسان به یونان باستان برمی گرده. دانش روانشناسی تا سال ۱۸۷۹ بخشی از فلسفه شناخته می شد و بعدها به عنوان دانشی مستقل در آلمان و آمریکا رسمیت پیدا کرد.
روانشناسی با علومی مثل فلسفه، جامعه شناسی، عصب شناسی، فیزیولوژی و به طور کلی هر دانشی که به علوم انسانی مربوط میشه رابطه داره.
در سال ۱۹۰۵ آلفرد بینه اولین آزمون هوش رو در فرانسه تدوین کرد. بین سالهای ۱۹۱۴ و ۱۹۱۸ و طی سالهای جنگ جهانی اول بکارگیری آزمون هوش به طور گسترده ای شروع شد.
بعد از اونکه نظام علمی جدید آغاز به کار کرد و به بالندگی رسید، این توفیق که بستر مناسبی برای رشد علم روانشناسی فراهم بشه، شامل حال ایالات متحده آمریکا شد و تا امروز هم ادامه داشته. به طوری که بیشتر از نیمی از روانشناسان سایر کشورها هم دستکم بخشی از آموزشهای خودشون رو در آمریکا گذروندن. سهم بزرگی از انتشارات روانشناسی هم در آمریکا به چاپ می رسه.
روانشناسها و مشاورها، یکی از باتجربه ترین آدمهای روی کره زمین هستد اونها با تعداد زیادی از آدمها و مشکلاتشون برخورد دارن و همه جور راه و چاه رو خوب می شناسن. اما واقعا چند درصد از ما برای حل مشکلاتمون به یه مشاور مراجعه می کنیم؟ چند درصد از مشکلاتمون رو با مشورت یه روانشناس و مشاور متخصص حل می کنیم؟ اصلا چقدر به مشاوره و مشورت کردن معتقدیم؟ 
این آدمهای صبور و دوست داشتنی، گاهی به ما کمک می کنن تا خودمون رو بهتر بشناسیم، ما برای هر یادگیری نیازمند توجه یاددهنده هستیم، با کمی توجه به تدریس خصوصی آیلتس و تدریس خصوصی تافل و هر نوع کلاسی به راحتی میشه به میزان تاثیر استاد در کلاس پی برد،  البته میتونیم با شناخت خودمون، درک درستی از توانایی ها و مشکلاتمون در این آموزش ها داشته باشیم.
یه روانشناس ممکنه بتونه غیر از مشاوره دادن به آدمها یک بازاریاب خوب هم باشه. او از روابط میان فردی بین آدمها آگاهی داره و می تونه علاوه بر اینکه خوب صحبت کنه، با دیگران به راحتی ارتباط برقرار کنه. حتی یه مشاور برای کشف استعداد بچه ها می تونه موثر باشه و بعنوان مشاور تحصیلی و شغلی توی مدارس خدمت رسانی کنه و ... .
می خوام بگم که یه روانشناس به جز درمان بیماری های مربوط به حوزه روان، در زمینه های دیگه هم می تونه موفق باشه.
در بررسی و رتبه بندی دانشگاههای برتر دنیا، در سال ۲۰۱۷ و از بین ۳۰۰ دانشگاه، بهترین رتبه و جایگاه نخست به دانشگاه هاروارد آمریکا می رسه. دومین مقام هم مربوط به دانشگاه استنفورد آمریکاست. در رتبه های بعدی به ترتیب کمبریج و آکسفورد از انگلستان ایستادند و دانشگاههای کالیفرنیا، لس آنجلس، ماساچوست، لندن و نیویورک قرار دارند.
در ایران و در سال ۱۳۴۴ دکتر سعید شاملو بنیانگذار روانشناسی بالینی ایران  اولین کلینیک مرکز مشاوره و راهنمایی دردانشگاه تهران رو تاسیس کرد. بعدها کم کم چنین مراکزی در دانشگاههای دیگه هم راه اندازی شد و با گسترش دوره های روانشناسی، برای تالیف و ترجمه کتابهای درسی روانشناسی هم کوشششهایی انجام شد.
حالا که کمی درباره اهمیت رشته روانشناسی و مشاوره دونستید، و ضرورت رفتن پیش یه مشاور رو درک کردین، بهتره بدونین که ۹ اردی بهشت مصادف با ۲۸ آوریل به عنوان روز جهانی مشاور و روانشناس مشخص شده... .
امروز، روز به چالش کشیدن رفتارهای دُگم و آسیب زننده به حیاط آدمهاست. روز شناختن فضای ذهن و رفتارهای پیچیده اشرف مخلوقاته. روز آدمهای صبور و مهربونی که برای انتخاب راه درست و تصمیم های مهمی که در گرفتن اونها نیاز به راهنما داریم، ما رو تنها نمی گذارن.
فقط کافیه یادمون باشه رفتن پیش مشاور و روانشناس رو قبل از خراب شدن اوضاع تو برنامه هامون قراربدیم، و سخن آخر آموزشی انتخاب رشته و مشاوره تحصیلی هم گاهی شامل موارد روانشناسی میشه و باید با مشاورها روراست باشیم تا برای کمک به انتخاب راه درست راهنماییمون کنند.

استادسلام تمامیتش آموزش هست منم 5 سالی هست در این کشتی آموزشی در حرکتم و یادمیگیرم و نتیجه ها رو می نویسم از اراک هستم و به صورت دورکاری با استادسلام همراهم، همه ساعتهام با اتفاقات سایت، رنگی شده: خوشرنگ، کارم را دوست دارم، شخصیت های ارزشمند شما استادها و علاقه مندان مسیر یادگیری هم همیشه علاقه ام را به کارم بیشتر می کند
نظرات
ثبت نظر جدید
هنوز نظری ثبت نشده است.
تماس با ما
تماس از طریق تلگرام
استاد سلام
Ostad salam online school

می خوام از کارهای مهم استادسلام با خبر بشم

اگر «بله» را انتخاب می‌کنید بعد از آن دکمه Allow را هم بزنید.