با شکوفه های ترسان، چه کنیم؟
این روزها والدین، بخصوص مادرها خیلی نگران فرزندان مدرسه ای خودشان هستند. این موضوع درباره شکوفه های پیش دبستانی و کلاس اولی از حساسیت بیشتری برخوردار است. حتی اگر فرزند ما با خوشحالی وارد مدرسه شود و به کلاس برود ما باز دلشوره داریم، چه برسد به زمانی که بغض کند و دست ما را محکم بچسبد و ما مجبور باشیم به زور از خودمان جدایش کنیم.
آشنایی صحیح با مدرسه و آموزش دادن چند مهارت ساده به کودک، کمک می کند تا او شروع بهتری را تجربه کند و شما هم با خیال راحت شکوفه خود را در مدرسه بگذارید و به خانه بروید.
به نظر شما چرا آشنایی با مدرسه مهم است؟
اگر کودک شما در روزهای اول مدرسه احساس خوبی داشته باشد، روزهای بعد را نیز با انگیزه بیشتری به مدرسه می رود و موفق تر خواهد بود.
ترس از مدرسه یکی از اختلالات روانی شایع در دوران مدرسه است که در دانش آموزان دبستانی بیشتر دیده می شود. مخصوصا خانواده هایی که از کودکان خود حمایت های افراطی می کنند، بیشتر دچار این مشکل خواهند شد. حمایت افراطی این پیام را به کودک می دهد: " محیط خطرناک است و تو از حل مشکلاتت ناتوانی"!
کودک جزئیات قوانین و مقررات مدرسه را نمی داند و ترساندن او می تواند مشکلاتی را برای او به همراه داشته باشد. بنابراین هرگز به او نگویید: " اگر غذا نخوری به معلمت خواهم گفت ".
هراس از مدرسه، ترس شدیدی است که فقط در مورد مدرسه وجود دارد و کودک در موقعیتها و جاهای دیگر دوری از مادر را به راحتی تحمل می کند.
با به کار بردن 4 روش های زیر ترس را از فرزندانمان بگیریم:
- برخورد مناسب در منزل؛ کودکانی که ترس از مدرسه دارند، نسبتا حساس هستند. از سرزنش و مقایسه فرزندتان پرهیز کنید. دوست داشتن او را مشروط به رفتن به مدرسه نکنید و وقتی نمی خواهد به مدرسه برود، پیامهایی مثل "من دیگر مادرت نیستم" برای او نفرستید و مساله را خصوصی نکنید. برای کودک شرح دهید که رفتن به مدرسه یک قانون اجتماعی است و باید به این قانون احترام گذاشت. هرگز به او نگویید "تو مجبوری به مدرسه بروی" .
- معرفی تجربه جدیدی به نام مدرسه رفتن؛ پیش از آغاز مدرسه. هنگام ثبت نام، کودک را با خودتان همراه کنید. فضای مدرسه را به او نشان بدهید. مربی، مدیر و ناظم مدرسه را به او معرفی کنید تا او آمادگی و آشنایی لازم را بدست بیاورد. با او در مورد مشکلات مدرسه رفتن یا به دست نیاوردن شغل مناسب در صورت مدرسه نرفتن، صحبت نکنید. دقت داشته باشید که اضطراب شما به فرزندتان منتقل می شود.
- بررسی کنید کودک در مدرسه مشکلی نداشته باشد؛ به کودک، توانایی مراقبت از خود در مدرسه را بیاموزید. آسان جلوه دادن مقررات مدرسه و وجود مربی دلسوزی که ارتباط خوبی با کودک برقرار کند، به آسان شدن حضور او در مدرسه کمک می کند. داشتن مهارت ارتباطی مناسب و دوست یابی باعث کسب تجربه های مثبت برای فرزند شما خواهد شد. با دادن مسئولیت اجتماعی به او کمک کنید تا بتواند ارتباط بهتری برقرار کند.
- وقتی کودک از مدرسه برمی گردد؛ هنگامی که کودک از مدرسه بر می گردد، حتما باید یکی از اعضای خانواده در کنار او حضور داشته باشد. پس از انجام تکالیف، اجازه دهید اوقات فراغت، بازی و استراحت داشته باشد.
استاد سلام، مجری برگزاری کلاسهای تدریس خصوصی از جمله تدریس خصوصی ریاضی ابتدایی ، فرارسیدن فصل علم آموزی را به همه شکوفه های دوست داشتنی تبریک می گوید.