تاریخ انتشار:

جنگ جهانی کار، مشاغل اینترنتی و کاریابی بین المللی

جنگ جهانی کار، مشاغل اینترنتی و کاریابی بین المللی

کار ، عنوانی عجیب و پیچیده برای هر فرد و جامعه ای ست . فرد به دنبال کار و شغل و جامعه به دنبال ایجاد آن

در تعاریف کتابی و پژوهشی کار اینطور امده است : فعالیتی منظم که در ازای دریافت پول انجام میشود و فرد در عناوین فرمانده یا فرمانبر  به صورت تمام وقت یا نیمه وقت انجام می شود. ولی از نظر قانونی منظور از شغل عبارت است از وظایف مستمر مربوط به پست ثابت سازمانی ، یا شغل یا پستی که به طور تمام وقت انجام میشود.


هیچ فردی در روی کره ی زمین وجود ندارد که با چالش شغل یابی مواجه نشده باشد ، وقتی فرد به سن کار می رسد ( طبق قانون در ایران سن کار 15 سال می باشد) به طور ناخوداگاه متوجه این مسئله میشود که باید برای تامین هزینه های زندگی و در برخی موارد تهیه مسکن ، شغلی داشته باشد.

بیشتر این سختگیری ها بر روی مردان می باشند که سرپرست خانواده هستند و همین باعث شده که نرخ کارکنان مرد در تمام کشور ها بیشتر از زنان می باشد. 
در حال حاضر جمعیت کشور حدود 80 میلیون نفر می باشد که از این تعداد 41 میلیون مرد و 39 میلیون زن  وجود دارد و حدود 71 درصد در سن کار قرار دارند ( بین 15 تا 64 سال ) ، آیا ایجاد شغل برای همه ی این افراد امکان پذیر می باشد ؟ 
جواب تا حدودی مثبت می باشد ، اگر به عوامل موثر بر بیکاری یک نگاهی بیندازیم متوجه می شویم که ایجاد شغل برای همه غیر ممکن نیست.
عواملی که بر بیکاری موثر هستند: 
•    گسترش زندگی ماشینی 
•    تبدیل جوامع سنتی به صنعتی
•    چند شغله بودن
•    افزایش جمعیت
•    ......
البته عوامل موثر بر بیکاری در تمتم نقاط دنیا یکسان نمی باشد و برخی کشور به دلایل دیگر با بیکاری دست و پنجه نرم می کنند مثل جنگ و تحریم و .....

در کشوری هایی مثل قطر و کامبوج که جمعیت هر دو کشور به اندازه جمعیت تهران می باشد نرخ بیکاری به ترتیب 0.4 و 0.5 درصد می باشد یعنی پایین ترین در نوع خود ولی همیشه جمعیت کم باعث افزایش کار نمیشود در کشور تایلند با نرخ بیکاری 0.9 درصد و جمعیتی معادل 70 میلیون نفر توانسته برای اکثریت مردم خود شغل ایجاد کند.


نقشه نرخ بیکاری جهانی 

تعداد شاغلان در کشور ٢٣میلیون و ٨٠٠ هزار نفر است که از این تعداد ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در بخش کشاورزی، ٧ میلیون و ۸۰۴ هزار نفر در بخش صنعت و ١١ میلیون و ٧٩٨ هزار در بخش خدمات فعال بوده‌اند.، رئیس مرکز آمار ایران گفت: در آمار تابستان امسال ۶۲ میلیون و ٩٨٠نفر به دنبال اشتغال بودند که جمعیت فعال اقتصادی کشور را تشکیل می‌دهند و از این تعداد ٣میلیون و ۵۶۱ هزار نفر یعنی ۱۱.۸ مطلقا هیچ کاری پیدا نکرده که نرخ بیکاری را تشکیل می‌دهند ، البته ۹.۲ درصد از شاغلان اشتغال ناقص دارند، یعنی میزان ساعت کاری شان کمتر از ۴۴ ساعت در هفته بوده است.یعنی به ازای هر فرد شاغل در ایران بیش از دو نفر فاقد شغل هستند.
در بین شهر های ایران استان فارس با نرخ بیکاری 19.1 درصدی بیشترین و خراسان جنوبی با نرخ بیکاری 5.7 درصد کتمرین بوده اندو تهران با 10.8 در میانه ها قرار دارد.

 
حال جوانی با 18 سال سن که دیگر نمی خواهد تحصیلات آکادمیک را ادامه دهد و نفری دیگر که با 25 سال سن و با تحصیلات اکادمیک که هر دو به دنبال شغل می باشند، آیا شغلی در خور هر دوی آنها وجود دارد؟
نرخ بیکاری در بین تحصیل کرده هم نیز کم نیست طبق اعلام علی ربیعی وزیر تعاون 40 درصد از بیکارن کشور را دانش اموخته های دانشگاه هستند.
 
گسترش فضای مجازی و اینترنت و شغل های مرتبط


کمتر کسی هست که به فرد 18 ساله و با مدرک دیپلم و یا پایین تر کاری مناسب با حقوق خوب اعطا کند پس این فرد با سراغ کار های جدید برود.
با گسترش فضای مجازی و اینترنت شغل های مرتبط به اینگونه فعالیت ها به وجود امده که به هیچ چیز به جز خلاقیت و مهارت فرد احتیاج ندارد ، نه سن مطرح است و نه جنسیت و نه تحصیلات.
در ایران بیش از 40 میلیون گوشی هوشمند در اختیار کاربران قرار دارد و شبکه های اجتماعی و پیام رسان های موبایلی خارجی ، ابزار استفاده بیش از 30 میلیون کاربر ایرانی می باشد و این یعنی فرصتی طلایی در فضایی کاملا عظیم و گسترده برای انجام و شروع فعالیت اقتصادی.
ولی یک نکته را نباید فراموش کرد که اینگونه شغل ها که بر بستر پیام رسان ها هستند جز مشاغل کاذب به حساب می ایند ، نه ساعت کار مشخصی و نه حقوق ثابت و نه بازنشستگی و فرد باید کاملا به موقعیت شغلی خود احاطه داشته باشد تا دچار سقوط های اقتصادی و مالی نشود برای مثال چندی قبل بر اثر فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام حدود 10 تا 15 هزار نفر بیکار شدند و این یعنی محیطی مثل میدان مین فاقد امنیت شغلی .
این نکته را نباید فراموش کرد که امروزه در بسیاری از کشور های جهان بیکاری جز جدی ترین دغدغه های به حساب می اید.

اما اگر کسی مهارتی هم بلد باشه میتواند از این راه هم کسب درآمد کند، تدریس خصوصی یکی از مشاغلی است که این روز ها در کشور ما بسیار پر درآمد شده. به خصوصی تدریس زبان های مختلف زیرا تعداد افرادی که قصد مهاجرت دارند روز به روز بیش تر شده. مانند تدریس خصوصی ترکی استانبولی یا تدریس خصوصی زبان آلمانی یا تدریس زبان انگلیسی

حرف آخر
 
دیدم که اکثریت کشور های دنیا با غول  بیکاری پیکار می کنند و کشور در این جنگ موفق خواهد بود که سرمایه گدازی و تولید در ان افزایش یابد و زمینه های صادارت و  مصرف در داخل نیز فراهم شود.

این سایت رو با هدف تسهیل روابط بین معلم و شاگرد درستش کردم ، نرم افزار خواندم و به خاطر پیشرفت خودم و سایت، mba هم خواندم ولی تجربه روابط دوستانه با استاد و شاگردهای سایت خیلی درس های بزرگتری بهم داد، همیشه در حال یادگیری ام با شما
نظرات
ثبت نظر جدید
هنوز نظری ثبت نشده است.
تماس با ما
تماس از طریق تلگرام
استاد سلام
Ostad salam online school

می خوام از کارهای مهم استادسلام با خبر بشم

اگر «بله» را انتخاب می‌کنید بعد از آن دکمه Allow را هم بزنید.