تاریخ انتشار:

فعالیت های جالب و با حال مسجد

فعالیت های جالب و با حال مسجد

30 مرداد روز جهانی مسجد

 

چند سال پیش، در اجلاس وزیران امور خارجه کشورهای اسلامی،  ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ایران به این اجلاس پیشنهاد کرد تا سالروز آتش زدن مسجدالاقصی توسط اسرائیل را به عنوان روز جهانی مسجد تعیین کند.

 

کعبه نخستین خانه توحید و اولین جایگاه پرستش خداوند است. مسجد، قلب تپنده ی دین اسلام و جایگاه پیوند آسمان و زمین است. مکانی که از زمان تولد اسلام مهمترین مرکز  فعالیت های مذهبی، اجتماعی، فرهنگی، علمی و جهادی بوده است. مسجد الاقصی در سال  1348توسط صهیونیستها به آتش کشیده شد. بر طبق عقیده یک جریان مسحی صهیونیستی که اعتقاد دارد ویرانی مسجدالاقصی شرط ظهور حضرت مسیح است! این مسجد توسط اشغالگران تخریب شد. مسجد الاقصی دومین مسجد در اسلام به شمار می آید و از نظر درجه اهمیت، بعد از مسجد الحرام و مسجد النبی قرار می گیرد. از آنجا که این مسجد قبله اول مسلمانان بوده، نزد آنان جایگاه ویژه ای دارد.

 

مساجد کشور در طول 37 سال گذشته حدود 8/2 برابر شده است ولی این عدد به اعتقاد کارشناسان چندان متناسب با میزان افزایش جمعیت نبوده است. امروزه تعداد کانونهای فرهنگی مساجد به 21 هزار و 709 باب رسیده و همچنین 12 هزار و 137 باب کتابخانه باز و مخزن دار در مساجد تشکیل شده.

تا دو دهه پیش در بسیاری از مساجد محله ها، فعالیت های جانبی فراوانی به جز انجام واجبات و فرایض دینی انجام می شد. برگزاری دوره های آموزشی و اردوهای تابستانی از مهمترین و پر استقبال ترین این فعالیت ها بود. در زمانی که آموزشگاههای تدریس خصوصی به اندازه ی الان نبود، عموم مردم با توجه به اعتماد به این مکانهای مقدس و نیز مناسب بودن شهریه و هزینه کلاسهایی که در این مساجد برگزار می شد، تمایل داشتند فرزندان خود را به این مراکز بفرستند. حضور بچه ها در این کلاسها علاوه بر اینکه به گذران اوقات فراغت آنها کمک بسیاری می کرد، در علاقمندی آنها به مسجد هم بی تاثیر نبود. وقتی دانش آموزی دوستان صمیمی و هم محله ای خودش را در کلاس آموزش قرآن یا کلاس تدریس خصوصی زبان که در مسجد محله برگزار می شد می دید، شوق بیشتری برای رفتن به مسجد از خودش نشان می داد چرا که آنجا مکانی بود که به همه خوش می گذشت. همه بچه های دهه شصت از رفتن به اردوهایی که متولی اش مسجد محله بود، خاطرات بسیار خوبی دارند.

کتابخانه های مساجد نیز همیشه شلوغ و پر طرفدار بودند. هر کس کتابی داشت که بارها خوانده بود، به کتابخانه ی مسجد هدیه می کرد و تقویت حس همکاری و همدلی بین بچه هایی که هم محلی بودند، برایشان درسهای ارزنده ای داشت.

امروزه و با توجه به اینکه نوجوانان و جوانان درگیر مسائلی هستند که اهمیت مسجد برایشان کمرنگ شده، خوب است به فکر راهکار موثری برای رونق بخشیدن به جنب و جوش های سالهای قبل بود. به نظر می رسد چنانچه برای این قشر از جامعه با توجه علاقمندی اشان به دنبال برگزاری کلاسهای آموزشی یا فعالیتهای جانبی مثل نمایش فیلم، انجمن های علمی و ادبی و نیز برگزاری کارگاههای آموزشی باشیم، خواهیم توانست در دراز مدت شاهد حضور موثر نوجوانان و جوانان در مساجد باشیم.

قدر شناسی از خدمتگزارانی که در مساجد مشغول به کار هستند از واجبات است. اینکه این عزیزان بدانند برای همه مردم قابل احترام و اعتمادند و فعالیت آنها برای کمک به همه مردم است، علاوه بر ایجاد حس خوب به آنها اعتماد به نفس می دهد. پس در روز بین المللی مساجد، از آنها تشکر کنیم و با رفتن به نزدیکترین مسجد محل زندگی امان به چشم دیگری به مسجد و فعالیتهایش نگاه کنیم. چطور است خودمان پیشنهاد بدهیم تا اگر تخصصی داریم، برای کوچکترها کلاس آموزشی بگذاریم. مثلا اگر نقاشی بلد هستید، اعلام کنید که یک روز در هفته برای کودکان، کلاس آموزش نقاشی برگزار می کنید. یا اگر در فصل امتحانات بودید، پیشنهاد کنید برای شب امتحان، کلاس تدریس خصوصی و رفع اشکال برگزار می کنید.

این سایت رو با هدف تسهیل روابط بین معلم و شاگرد درستش کردم ، نرم افزار خواندم و به خاطر پیشرفت خودم و سایت، mba هم خواندم ولی تجربه روابط دوستانه با استاد و شاگردهای سایت خیلی درس های بزرگتری بهم داد، همیشه در حال یادگیری ام با شما
نظرات
ثبت نظر جدید
هنوز نظری ثبت نشده است.
تماس با ما
تماس از طریق تلگرام
استاد سلام
Ostad salam online school

می خوام از کارهای مهم استادسلام با خبر بشم

اگر «بله» را انتخاب می‌کنید بعد از آن دکمه Allow را هم بزنید.