محبوب ترین زبان های خارجه در ایران
در دنیا حدود 6700 زبان مجزا از یکدیگر وجود دارد. آیا همهی این زبانها کاربردی میباشند و یا اصلا یادگیری این تعداد زبان ممکن میباشد؟
فراگیری زبانهای دیگر کشورها امروزه در بین تمام مردم جهان بسیار گسترده میباشد، زیرا امروزه فردی موفق خواهد بود که شهروند جهانی باشد، بدینمعنا که به فرهنگهای کشورهای دیگر به خصوص اگر برای مقاصد تجاری یا کار باشد، آشنا باشد.
بر اساس آخرین آمارها زبانهای انگلیسی، اسپانیایی و چینی در صدر پرکاربردترین زبانهای جهان قرار دارند. در کشور ما هم بنا بر شرایطی اعم از علاقه مردم، در دسترس بودن، و وابستگیهای قومیتی و ... زبانهای دیگری جز محبوبترین زبانها در ایران هستند.
محبوبترین زبان بعد از انگلیسی در ایران چه زبانهایی است؟
طبق آمار رسمی، برترین زبانهای خارجه در ایران، تا به امروز، انگلیسی و فرانسه به عنوان دو زبان مهم و محبوب برتر محسوب میشوند. انگلیسی به عنوان زبان بینالمللی ارتباطات و زبان اصلی علم، تجارت و فناوری، در جوانان و بزرگسالان ایرانی بسیار پرطرفدار است. آموزش انگلیسی در مدارس، دانشگاهها و مؤسسات آموزشی و تلاش برای بهبود مهارتهای زبانی انگلیسی به عنوان زبان دوم، از اهمیت ویژهای برخوردار است. همچنین، فرانسه به عنوان زبان دوم در ایران به دلیل روابط فرهنگی و تاریخی عمیق بین ایران و فرانسه، جایگاه ویژهای دارد. آموزش و یادگیری فرانسه، فرصتی را برای شناخت فرهنگ، ادبیات و هنر فرانسه و نیز ایجاد ارتباطات فرهنگی و تجاری با این کشور فراهم میکند.
علاوه بر این دو زبان، آموزش زبانهای دیگر نیز در ایران به دلیل نیازهای مختلف مانند زبان آلمانی، اسپانیایی، ژاپنی و کرهای نیز رواج دارد. به طور کلی، یادگیری برترین زبانهای خارجه در ایران، افزایش دسترسی به اطلاعات جهانی، فرصتهای شغلی بینالمللی و توسعه فرهنگی و شخصیتی را برای افراد فراهم میکند.

ایرانیها چه زبانی دوست دارند؟
اما یک سوال اساسی شکل می گیرد آن هم این است که آیا همیشه مردم به کلاس های خصوصی یا عمومی زبان دسترسی دارند؟ جواب تا حدودی منفی خواهد بود، زیرا امروزه به خاطر گسترش فضای مجازی و اینترنت نیازمندی های زندگی به سادگی و سریع ترین روش حل خواهد شد اینترنت به کمک مردم امده تا فارغ از هزینه های یادگیری و سردرگمی در کلاس های متنوع زبان بتوانند به راحتی زبان مورد علاقه خود را فراگیرند . یکی از این نیازمندی ها موضوع یادگیری زبان خارجه می باشد، اما خیلی از مردم هم هستند که کلاس خصوصی و عمومی را بهترین راه برای یادگیری زبان خارجه می دانند.
اگر نگاهی به آمار google trendsکه در بازه یکساله بدست آمده بیاندازید قطعا شگفت زده خواهید شد ، آن هم این است که 5 زبان انگلیسی، ترکی، ترکی استانبولی، فرانسوی و آلمانی جز پربازدید های یادگیری زبان های خارجه یکسال گذشته می باشند.
انگلیسی، ترکی، ترکی استانبولی، فرانسه، آلمانی و حالا به تحلیل این آمار میپردازیم:
انگلیسی
ترکی – ترکی استانبولی
هیچ کدام از زبانهای ترکی و ترکی استانبولی جز 10 زبان پرکاربرد دنیا نمیباشند ولی چرا این دو زبان و حتی تدریس خصوصی زبان ترکی استانبولی در بین مردم ایران محبوب هستند؟ بر اساس آخرین آمار حدود 16 درصد مردم ایرن، گویش ترکی آذری یا دیگر گویشهای ترکی دارند، google trends بیشترین مناطقی را که به دنبال یادگیری زبان ترکی و ترکی استانبولی بودهاند را شمال غربی و مرکزی ایران نشان میدهد. مناطقی که اکثریت آن را مردم ترکزبان تشکیل داده است و مقاصد بیشتر این افراد تفریح میباشد نه یادگیری، مثل آهنگ ترکی، فیلم ترکی و....فرانسه و آلمانی
و در آخر هم زبانهای فرانسوی و آلمانی که جز 5 زبان پرکاربرد دنیا هستند ولی کمترین محبوبیت را در بین مردم ایران دارند، پراکندگی هر دو زبان در استانهای مرکزی ایران و کلانشهرها بوده است.
کاملا واضح و مبرهن است که این زبان جز محبوبترین زبان نه تنها در ایران بلکه در سرتاسر دنیا در بین مردم است.
بر اساس مطالعات سازمان بین المللی تحصیلی EF که به مدت شش سال از 2007 تا 2012 میلادی در 60 کشور غیر انگلیسیزبان و بر روی 5 میلیون نفر انجام شده، ایران در رتبه 42 قرار دارد، این یعنی پایینترین اهمیت آموزش در مدارس به زبان انگلیسی با این حال بنا بر تحقیق English first ایران در خاورمیانه از سایر کشورها موقعیت بهتری دارد، در ایران نزدیک به 53 درصد مردم در سطح پایینی به انگلیسی میتوانند ارتباط بر قرار کنند. و بیشترین متقاضی برای تدریس زبانها، انگلیسی است.
در google trends مردم بیشتر به دنبال یادگیری مقطعی میباشند نه دنبالهدار یا پیشرفته.
پراکندگی خودآموزی انگلیسی در بین مردم ایران به طوری است که کل کشور ایران را در برمیگیرد.
شاید یکی از علل این محبوبیت مشرکات قومیتی و تاریخی و همین طور منقطه جغرافیایی کشور ترکیه و شهرهای شمال غربی است.
پراکندگی زبان ترکی در نقشه ایران
پراکندگی زبان ترکی استانبولی بر اساس علاقه
شاید هم در دنیای مجازی کسی به دنبال یادگیری این دو زبان پرکاربرد جهانی نمیباشد و بنا بر شرایطی که این دو زبان دارند مردم ترجیح میدهند در کلاسهای خصوصی یا عمومی آنها را فراگیرند. و اکثرا جستجو دربارهی این دو زبان در خصوص کلاسهای حضوری باشد.
پراکندگی زبان فرانسوی و زبان آلمانی بر اساس علاقه
سایت استاد سلام مرجع تدریس خصوصی با معرفی اساتید برتر در آموزش حضوری و آموزش آنلاین زبان های خارجی و برگزاری دوره ها و رویداد های مختلف و کلاس های تدریس خصوصی زبان انگلیسی در این زمینه در کنار شما دوستان عزیز است.
- مهدی احمدی00دوست عزیز زبان ترکی جزو ده زبان بین المللی سازمان ملل هست ، این زبان در کنار هندی و پرتقالی در بین ۱۰ زبان بین المللی نامزد شده و هنوز ثبت نشده اند ، فعلا ۷ زبان بعنوان زبانهای اصلی سازمان ملل ثبت رسمی شده اند و ترکی و هندی هم جزو گزینه های دیگر هستند1402/12/04 10:43