مرور داستان واقعی یک مهاجرت، از زبان یک استادسلامی!
تا حالا بارها و بارها، درمورد مهاجرت و دلایلش، گفتیم و نوشتیم و خوندیم و بحث کردیم؛
تو این مطلب نمیخوایم تکرار مکررات کنیم، بلکه میخوایم یه مقدار موشکافانهتر مسئله رو بررسی کنیم و ببینیم آیا مدینهی فاضلهای که از مقصد مهاجرتمون برای خودمون ساختیم، واقعاً همونقدر بیعیب و نقصه؟
میدونید چقدر از افرادی که به هر بهانهای مهاجرت میکنن، بعد از چندوقت با سرشکستگی، ناامیدی بیشتر و افسردگی به کشورشون برمیگردن؟!
آیا انتخابهایی که میکنیم عاقلانهس یا از روی احساسات تصمیم میگیریم؟!
امروز قراره از تجربیات یکی از دوستان استادسلام بگیم، ایشون که مدتیه به هلند مهاجرت کردن، قراره از تجربیات و مشاهداتی که توی مدت حضورشون در کشور هلند داشتن برامون بگن؛
پیشنهاد میکنیم حتماً این مطلب رو دنبال کنید، علی الخصوص اگه شما یا یکی از اطرافیانتون قصد جدی برای مهاجرت داره، این متن میتونه خیلی کمککننده باشه براتون!
با خانم فاطمه رمضانی، از همکارهای قدیمی استاد سلام که حدود 2سالی هست در هلند بهسر میبرن، همراه میشیم.
با سلام خدمت همگی همراهان استادسلام، بنده در زمان اقامتم توی کشور هلند، یکسری مسائل و قوانین رو بررسی کردم و سعی میکنم شرایط این کشور رو از لحاظ قوانین شهروندی و نکاتی که ملزم به رعایتش هستید، تاحدودی ترسیم کنم.
همه میتونن حسابتو چک کنن!
خب در ابتدا من به مسائل بانکی و قوانین دسترسی به حساب افراد میخوام یه اشارهای داشتهباشم؛
توی این کشور، اگر شما بخواید از شرکتی خدمات دریافت کنید و یا به طریقی کار شما به این شرکت مربوط بشه، مجبورید به این شرکت اجازهی دسترسی به اطلاعات و همچنین کسر اتوماتیک از حسابتون رو بدید؛
مثلاً برای خرید بلیط قطار از یه شرکت حمل و نقل، اون شرکت دسترسی به حساب بانکی شما داره.
بیمهنامه مثل آش کشک خالهس، بخوای نخوای پاته!
نکتهی بعدی توی این کشور، الزام شهروندان به داشتن بیمه است؛
مبلغ این بیمه بهصورت پایه، 97یورو هست که بهطور اتوماتیک از حساب شما بهصورت ماهیانه کم میشه و همچنین شرکت بیمه مربوطه تا سقف 385یورو متعهد به پرداخت هزینههای درمانی شما میشه؛
شما میتونید با پرداخت پول بیشتر، این سقف رو تا 885یورو در ماه هم افزایش بدین.
نکتهی مهمه بعدی اینه که شما علاوهبر بیمه، ملزم به داشتن پزشک خانوادگی هستید،
هر شهروندی در هلند پزشک خانوادگی منحصربفردی داره که اگه براش مشکل و بیماری پیش بیاد اول باید به اون مراجعه کنه و درصورتیکه پزشکش تأیید کنه میتونه به متخصص یا آزمایشگاه و سایر امکانات پزشکی دسترسی داشتهباشه؛
همچنین هزینهی خدمات پزشکی مخصوصاً در ساعتهای غیر اداری میتونه قابل توجه باشه؛
مثلاً هزینه ویزیت پزشک خانواده، تو روزهای کاری و تا ساعت 5بعدازظهر، 19یورو و در آخرهفتهها و بعد از ساعت 5، 175 یورو هست!
همچنین هزینه مراجعه به اورژانس توی مواقع اضطراری 250یوروعه!
جالبه بدونید هزینهی یکشب بستریشدن در بیمارستان، چیزی حدود 1000 تا 2000 یورو و همچنین استفاده از آمبولانس حدوداً 500یوروعه!
هر نفسی که میکشی، مالیات داره!
مورد بعدی که من میخوام بهش اشاره کنم، قوانین مالیاتیه؛
توی این کشور شما متناسب با درآمدتون، از 8.9 تا 51.95 درصد از حقوقتون رو باید مالیات بدین،
علاوه براین، شما برای خریدکردن هم مالیات میپردازین؛
برای مثال شما برای خرید یهدونه خودکار 21درصد مالیات میپردازین!
همچنین شهرداریها هم از شما، بهخاطر مصرف هوا، تولید زباله، تمیزکردن شهر و همچنین دورنگه داشتن آب از شهرهای در معرض آبگرفتگی(مثل رتردام) هزینههایی رو بهصورت سالیانه دریافت میکنن!
این هزینه، باتوجه به شهر سکونت شما و همچنین جمعیت خانهی شما متغیر است؛
مثلاً در ماستریخت 400، در رتردام 500 و در خودا 1000 یورو بهصورت سالیانه بهازای هرنفر مالیات از طرف شهرداری گرفته میشه.
نکتهای که درمورد قوانین مالیاتی وجود داره اینه که، شما میتونید باتوجه به وضع درآمدیتون به مالیاتی که میپردازید اعتراض کنید و بخشی از اون رو(درصورتیکه اعتراضتون وارد باشه!) از دولت پس بگیرید!
همچنین اگه شما از سگ نگهداری کنید، بابت نگهداری از سگتون باید مالیات پرداخت کنید!
علتش هم اینه که سگها برای دفع ادرار و مدفوع به پیادهروی برده میشن و بههمین دلیل شما توی پیادهروهای عمومی شاهد ادرار و مدفوع سگ هستین و شهرداری برای تمیز کردن این فضولات از شما مالیات میگیره.
نکتهی مثبت مالیاتی برای تازهواردها اینه که درمورد افراد خارجی تازهوارد قانونی وجود داره که این افراد تا 5سال میتونن از 10درصد تخفیف مالیاتی برخوردار بشن!
نکتهی قابل توجه اینه که شهروندان هلندی و مخصوصاً خارجیها، شمارهی منحصربفردی دارن که توسط اون شناخته میشن و رفتارشون تحت نظارت قرار میگیره.
مشکلات مسکن، به قارهی سبز هم سرایت کرده!
درمورد وضعیت مسکونی شهروندان هلندی باید بگم که بیشتر آپارتمانهای استیجاری در هلند متعلق به دولت یا برخی شرکتها هستن که شما قبلاً به اونها اجازهی دسترسی به حسابتون رو دادین و هرماه بهصورت اتوماتیک اجارهبها و مبلغ شارژ عمومی ساختمون رو از حساب شما برداشت میکنن؛
برای مثال من برای هرماه مبلغ 885یورو اجاره بهعلاوهی 66یورو هزینهی شارژ رو بدون احتساب هزینه آب و برق و گاز و اینترنت و تلفن پرداخت میکنم.
یک نکتهی دیگه در باب وضعیت مسکونی و منازل هلند، کمبود خانه در این کشوره؛
هلند بهدلیل قرار گرفتن زیر سطح دریا، با مشکل کمبود زمین مواجهه و همچنین توی این کشور اغلب افراد تنها زندگی میکنن و بهندرت در این کشور شما شاهد حضور خانوادهها توی مکانهای مختلف عمومی هستین،
بههمین دلیل هم هست که بیشتر افراد تمایل به نگهداری حیوانات خانگی دارن.
برای زبالهها هم شما خودتون مسئولین تا زبالهی خودتون رو به زبالهدانهایی که تعبیه شده ببرین و با استفاده از کارتی که دراختیارتون هست درب اونها رو باز کنین و زبالهتون رو داخلش قرار بدین؛
با این ترفند، مقدار زبالهای که تولید میکنین کنترب میشه و متناسب با اون از شما هزینه دریافت میشه و همچنین اگه شما زبالهتون رو تفکیک نکنید، هزینهی بیشتری از شما گرفته میشه، پس بهتره که خودتون زبالهتون رو تفکیک کنین!
با توجه به این نکاتی که گفتم میتونین دلیل تمیزی بیش از حد شهرها و حتی فضاهای عمومی آپارتمانها رو تشخیص بدین، چون شما برای تمام اینها هزینه پرداخت میکنین و چه دوست داشتهباشین چه نه، این هزینهها روی دوش شما هست!
بهعبارت دیگه، مالیات اصلیترین دلیل رونق و آبادی کشورهای پیشرفتهست!
بهتره دوچرخهسواری حرفهای بلد باشی!
نکتهی مهمه دیگه علیالخصوص برای ما ایرانیها وضعیت حمل و نقل این کشوره،
توی این کشور شما برای استفاده از خودروی شخصی باید علاوهبر هزینهی پارکینگ و بیمه و سوخت، مالیات هم پرداخت کنین!
توی کشورهای اروپایی و مخصوصاً هلند، افراد زیادی هستن که با دوچرخه تردد میکنن که هم آلایندگی نداره و هم هزینههای به مراتب کمتری براش پرداخت میکنن.
به سازمان تفریحات خودگردان بپیوندید!
درمورد تفریحات و روحیات هلندیها باید بگم که توی این کشور مردم بهصورت خودجوش، درکنار همدیگه مراسمات و کارناوالهایی رو ترتیب میدن و به خوشگذرونی میپردازن، مثلاً جشنوارهی گلها که هزاران نفر از جاهای مختلف دنیا برای تماشای اون به هلند میان!
چقدر انعطاف فرهنگی داری؟!
نکتهی فرهنگی که میتونه برای ما حائز اهمیت باشه اینه که در هلند هم مثل خیلی از کشورهای غربی، ازدواج رسمی خیلی کم دیده میشه و افراد ترجیح میدن بهصورت رسمی باهم ازدواج نکنن و بهعنوان پارتنر و دوست باهم زندگی کنن و شاید همین باعث شده که آمار طلاق توی این کشور خیلی پایین باشه.
تعطیلات برای استراحته، کار تعطیل!
یکی از قوانین سختگیرانه در خصوص کار و کسب اینه که مغازهدارها بین ساعت 9صبح تا 6بعدازظهر فعالیت کنن و روزهای یکشنبه هم شما حق کارکردن ندارین مگر برای یکسری مشاغل خاص که اونها هم باید برای کارکردن توی این روزها مجوز بگیرن!
عدالت علوی رو اینجا میشه لمس کرد!
و بهعنوان حرف آخر میخوام به این مورد اشاره کنم که باوجود قوانین سختگیرانهی مالی، دولت از اقشار ضعیف جامعه حمایت قابل تحسینی بهعمل میاره؛
بهطوریکه باتوجه به وضع درآمد شما، به شما اجازه داده میشه که خونهای متناسب با درآمدتون اجاره کنین و اجازهی اجارهی هر خونهای به هرکسی داده نمیشه؛
همچنین اگر درآمد شما کمتر از حد نرمال باشه، میتونین از دولت مساعده بگیرین و از قوانین بازگشت مالیات و بیمه بهرهمند بشین!
امیدواریم که شما از خوندن صحبتهای این دوست عزیز استادسلامیمون نگاهی کلی از وضعیت کشور هلند که قابل تعمیم به خیلی از کشورهای غربی و اروپایی دیگه هست، بهدست آوردهباشین.
نکتهای که توی صحبتهای ایشون مشهوده، وجود قوانین سفت و سخت و همچنین هزینههای قابل توجه مالیاتی و شهروندی زندگی کردن در کشورهای متمدنه،
اینکه ما امروز شاهد شهرهای مدرن و تمیز و منظمی هستیم، نتیجهی این قوانین و پایبندی و رعایتشون توسط شهروندانه.
نکتهی دیگه اینه که شما باتوجه به این صحبتها، برای فراهم کردن شرایط زندگی در این کشورها باید خیلی جدی باشین و تلاش کنین و فعالیتهای زیادی انجام بدین،
چیزی که مسلمه اینه که باوجود اینهمه قانون سفت و سخت، شما باید مهارت و انعطاف بالایی داشتهباشین و بتونین خودتون رو بهسرعت با شرایط جدیدتون وفق بدین و همچنین باید بدونین برای رسیدن به موفقیت باید تلاش خیلی زیادی انجام بدین!
پس اگر در آستانهی مهاجرت هستین یا به مهاجرت فکر میکنین، یادتون باشه که هزینههای زیادی باید برای رسیدن به مدینهی فاضلهتون بپردازین و اگه انگیزهی شما از مهاجرت، فرار از شرایط فعلیتون، تعارض با قوانین یا تنبلی و بیحوصلگیه، مهاجرت نمیتونه گزینهی مناسبی برای شما باشه!
با همهی اینها، اگه مصمم هستید برای رفتن، باید خیلی جدی شروع کنید به تلاشکردن؛
اولین قدم (نیاز به گفتن نداره البته) یادگرفتن زبانه؛
مهم نیست شما میخواید به کدوم کشور مهاجرت کنین،
هرجای دنیا که باشین زبان انگلیسی به کارتون میاد!
بعد از زبان انگلیسی، بسته به مقصدی که دارین، باید زبان اون کشور رو یاد بگیرین؛
تدریس خصوصی زبان فرانسوی، تدریس خصوصی زبان اسپانیایی، تدریس خصوصی زبان ایتالیایی، تدریس خصوصی زبان اسپانیولی، تدریس خصوصی ترکی استانبولی، تدریس خصوصی زبان پرتغالی و...
هرکدوم رو که بخواین یاد بگیرین، میتونین از طریق استادسلام، با شرایط دلخواهتون، آنلاین یا خصوصی، تو کمترین زمان و با صرف کمترین هزینه به هدفتون برسین؛
با چنتا کلیک ساده، استاد موردنظرتون رو پیدا کنین و شروع کنین برای هدفهاتون بجنگین!