چهارشنبه کاری این هفته با یک شغل خوشمزه!
یکی از موضوعاتی که ما ایرانی ها بهش شهره ایم، خوش سلقیگیمون در غذا خوردنه. خوشمزه ترین غذاهای دنیا که پشت هر کدوم یه داستان مفصله توی کشور ما پیدا میشه که اینم تا حدود زیادی به خاطر تنوع فرهنگی و قومیتی ایران زیبامونه. از روزگاران قدیم غذا یکی از مهم ترین مقوله های ما ایرانیها بوده. به طوریکه از میان نوشته هایی که به زبان پهلوی در دست هست (مثل رساله دلکش خسرو و ریدگ)، نکات زیادی درباره خورش ها، خوردنی ها و شیوه به کار بردن و چگونگی اونها در دوره ساسانی وجود داره. این فرهنگ توجه به غذا، ترکیباتش و تزئیناتش هنوز هم در ایران به شدت مورد توجهه. قدیم تر اکثر رستورانهامون کباب و آبگوشت رو طبخ می کردند و کمتر پیش میومد که سرویسی برای ارسال رایگان غذا وجود داشته باشه اما گذر زمان و پیشرفتهای ارتباطی این موضوع رو هم تحت تاثیر قرار داد. هم نوع غذاها و شیرینی ها و دسرها متنوع تر شد و سلائق جهانی بهشون اضافه شد و هم سرویس های مختلفی جهت ارائه غذا به وجود اومدند. در این مقاله تصمیم داریم یه یکی از محبوب ترین رشته های آشپزی در ایران در سالهای اخیر بپردازیم:
شیرینی یا کوکی؟
اگر بخوایم از تاریخچه شیرینی در ایران صحبت کنیم، تا ساعت ها میشه تعریف کرد و باز هم حرفی برای زدن داشت. شیرینی های سنتی ما که هر منطقه و شهری متناسب با محصولات شهر و آب و هوا به عنوان سوغات داره، یکی از خوشمزه ترین قسمتهای فرهنگ ایرانیه.
شیرینی از قدیم در مراسم های مختلف ایرانی به خصوص مراسم های شادی و اعیاد وجود داشته و با فرهنگ ما عجین شده. به طوریکه گردش مالی قنادی های فقط تهران در ایام نوروز سال 96 به طور میانگین در حدود 1250 میلیارد تومان بوده . شاید تا چند سال پیش که انقدر قنادی ها و کسب و کارهای خانگی این رشته زیاد نشده بودند مردم توی خونه هاشون شیرینی می پختند و سفره هاشون رو شیرین می کردند اما چند سالی هست که با کیفیت بالا ، تنوع و دسترسی راحت قنادی های آنلاین و سنتی و از طرفی مشغله های زندگی، مردم به هنر متخصصین این رشته اعتماد کردند و در مراسم های مختلفشون سراغ اون ها میرن.
این رسم خوشمزه ی حضور پررنگ شیرینی در مراسم های مختلف در ایران، چند سالی هست که با شیوه مدرن شیرینی پزی گره خورده و هنر در آشپزی، مقوله ای به اسم کیک و کوکی رو وارد سینی پذیرایی مجالس کرده. کسب و کارهای زیادی به وجود اومدن که در مناسبتهای مختلف مثل تولدها، شب یلدا، عید نوروز، کریسمس و ... کوکی های خوشگلی متناسب با نمادهای اون روز درست میکنن و با ارائه بهترین سرویس خدمات اونها رو عرضه می کنن. یکی از مواردی که درباره این کوکی های خوشمزه و خوشگل به درد علاقه مندانش میخوره، آشنایی با هنر نقاشی و طراحیه که شما می تونید با کمک تدریس خصوصی نقاشی این مهارتتون رو بالا ببرید و با یه کم ذوق و خلاقیت طرحهایی چشم نواز رو در کنار طعم بی نظیرش خلق کنید. طرح هایی که متناسب با مناسبت مورد نظر می تونه خیلی متنوع و زیبا باشه و مورد استفاده تیم های برگزاری مجالسی مثل تولد، نامزدی، جشن فارغ التحصیلی و ... باشه. تیم هایی که چند سالی هست در ایران مورد استقبال قرار گرفتند و به طور تخصصی برگزاری مجالس مختلف رو به عهده می گیرند و برای این کار از کسب و کارهای مختلفی مثل همین شیرینی پزی، غذاهای فینگر فود، گروه ارکستر و ... کمک می گیرند.
از مناسبت های مختلفی که میشه برای طراحی کوکی ها از اونها بهره گرفت میشه به عید نوروز و سفره هفت سین، شب یلدا، ماه رمضان، روز دانشجو، روز پزشک، روز پدر، روز مادر، روز مهندس، روز دختر، کریسمس، روز دانش آموز، روز عشق، روز کودک و اعیاد مختلف مسلمانان و ... اشاره کرد. طرحهای متنوعی برای پیاده سازی در این شغل وجود داره و نکته مهم اینه که شما با چاشنی خلاقیت بتونید اونها رو متفاوت ارائه بدید و با تبلیغات و سرویس های خدمات رسانی مناسب مشتری رو راضی نگه دارید.
طرح های متنوعی که روی کوکی های مختلف می بینید، با استفاده از خمیر ساده و کاربردی رویال آیسینگ هست که با سفیده تخم مرغ، پودر قند، آبلیمو، وانیل و رنگ خوراکی درست می شه. ظرافت اون به حدی که هر کسی در نگاه اول یه تابلوی نقاشی جلوی خودش میبینه و حتی شاید دلش نیاد اون رو بخوره ؛) مواد اولیه کوکی ها ساده هستند و هزینه زیادی نخواهند داشت. قیمت تمام شده کوکی ها بیشتر از هزینه مواد، شامل هزینه مهارت و هنر شماست. شاید قیمت تمام شده مواد یک کوکی با قطر حدود 4 سانت زیر 1000 تومان باشد اما قیمتی که در بازار برای فروش این کوکی ها در نظر گرفته می شود، چیزی در حدود میانگین 6000 تومان هست. و این علاوه بر سود نسبتا خوب این رشته جذاب به اهمیت زیبایی و خوشمزگی کوکی ها هم اشاره داره. در سالهای اخیر این رشته مورد استقبال خیلی از مردم و کارآفرین ها قرار گرفته اما نکته مهم اینه که توی این بازار پر رونق در کنار بحث تولید با کیفیت باید عرضه با کیفیت و آسون رو هم در نظر گرفت. تو دنیایی که فضای مجازی و سفارشهای آنلاین حرف اول رو میزنن ، مطمئنا کسب و کاری که بتونه در فضای آنلاین حرفی برای زدن داشته باشه از رقیباش پپیشی میگیره و نگران تعداد بالای علاقه مندان این رشته نخواهد بود.
اگر تا به حال فرصت نکردید این رشته مهیج و خوشمزه رو تجربه کنید و علاقه مند به کارکردن در این رشته هستید می تونید در استادسلام درخواست معلم خصوصی شیرینی پزی بدید و در زمان کوتاه وارد این کسب و کار جذاب بشید.
- عکس های این خبر ، از صفحه کاری اینستاگرام کوکی لند، آیزادفود و رویالتی کوکی کپی شده است.