تاریخ انتشار:

یادگیری مهارتهای خاص برای ماندن در بازار کار

یادگیری مهارتهای خاص برای ماندن در بازار کار

با توجه به تغییر شرایط جذب در بازار کار ایران و حرکت نظام آموزشی به سمت عبور از آموزه های تئوریک، امروزه هزاران نفر به دنبال فراگیری و کسب مهارت های شغلی هستند.

چند سالی است که موضوع مهارت آموزی برای ورود به بازار کار مطرح شده و کارشناسان اعلام کرده اند که آموزش های تئوریک دانشگاهی برای ورود به این بازار کارآمد نیستند و افراد نیاز به توانمندی های جدید و به روز دارند.

به دلیل رشد بی حد جمعیت و درصد بالای جوانان جویای کار در سالهای اخیر، بازار کار با حجم بالایی از تقاضا برای کار مواجه بوده و بنا بر تحقیقات انجام شده، این حجم از تقاضا برای کار تا سالهای آینده در اقتصاد ایران تاثیر گذار است. بنابراین، افرادی شانس بیشتری دارند که بتوانند علاوه بر مدرک دانشگاهی، تخصص ها و توانمندی های دیگری نیز داشته باشند.

نکته اینجاست که سیستم آموزشی ما در سالهای اخیر بدون توجه به نیاز بازار کار، نسبت به آموزش نیروی انسانی اقدام کرده و این، خود افراد هستند که باید آموخته ها و توانمندی های خود را بیشتر کنند.

کارشناسان می گویند: جوانان باید به این موضوع توجه کنند که امروزه دیگر مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته های مختلف برای کارفرمایان جذابیتی ندارد و آنها باید خود را به تخصص های دیگری نیز مجهز کنند. ترویج این دیدگاه باعث شده تا رفته رفته اهمیت کسب تجربه برای شغل یابی بیشتر شود.

برخی اعتقاد دارند نظام آموزشی، تنها بر پایه حفظیات و ارائه دروس کم کاربرد بنا شده بنابراین، کارفرمایان و بازار کار دانسته ها و داشته های آنها که متقاضی کار هستند را نمی پسندند و بسیاری از صاحبان سرمایه نیز معتقدند افراد زیادی با مدارک بالای تحصیلی حتی از انجام ابتدایی ترین امور شغلی عاجز هستند.

دلایل ناکامی فارغ التحصیلان در کار

امروزه دیگر زمان آن رسیده تا ارتباط بین اقتصاد و آموزش در ایران برقرار شود و سیستمهای آموزشی برای تامین نیازهای اقتصاد روز و بازار کار کشور، نیرو تربیت کند.

نباید فکر کنیم تنها با داشتن یک مدرک دانشگاهی باید در مشاغلی با رده های بالا قرار بگیریم. سالها هدر رفت هزاران میلیارد سرمایه گذاری کشور برای تحصیلات دانشگاهی کافیست و همگان باید بدانند که به آموزشهای جدیدی نیاز دارند.

مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان تهران اعلام کرد: هم اکنون در تهران 500 رشته شغلی آموزش داده می شود که از خیاطی شروع شده تا صنایع دستی، شیرینی پزی،it و رشته های سنگین صنعتی. همچنین قرار است از این پس آموزش ها بر مبنای تقاضا محوری پیش برود و بازار کار و صنایع نیازهای هر سال را اعلام کند. این مقام مسئول همچنین اعلام کرد که علاوه بر رشته هایی مثل تعمیرات سیستم های الکترونیکی، رشته مراقبت و زیبایی نیز دارای تقاضای بالایی است. همینطور در رشته طراحی دوخت و لباس نیز از بازار کار خوبی برخورداریم.

راه کار درست :

با این حساب اگر صرف داشتن مدرک دانشگاهی به دنبال فرصت شغلی مناسب هستیم باید بدانیم که در کنار دانسته هایی که مدرک دانشگاهی اش در دست ماست، نیاز به مهارتی داریم که مکمل توانمندی های ما و منطبق بر نیاز بازار کار باشد.

اگر شما نیز برای یافتن تخصص و مهارت خاصی به دنبال معلم، آموزشگاه و آموزش حرفه ای دارید، بهتر است  که با استاد سلام مرجع تدریس خصوصی در ایران همراه باشید و از ما راهنمایی و مشاوره بگیرید. فرقی ندارد چه مهارتی تدریس زبان انگلیسی یا تدریس خصوصی برنامه نویسی؟ تدریس خصوصی طراحی لباس یا تدریس خصوصی پیانو؟

این سایت رو با هدف تسهیل روابط بین معلم و شاگرد درستش کردم ، نرم افزار خواندم و به خاطر پیشرفت خودم و سایت، mba هم خواندم ولی تجربه روابط دوستانه با استاد و شاگردهای سایت خیلی درس های بزرگتری بهم داد، همیشه در حال یادگیری ام با شما
نظرات
ثبت نظر جدید
هنوز نظری ثبت نشده است.
تماس با ما
تماس از طریق تلگرام
استاد سلام
Ostad salam online school

می خوام از کارهای مهم استادسلام با خبر بشم

اگر «بله» را انتخاب می‌کنید بعد از آن دکمه Allow را هم بزنید.