یک خبر خوب درباره ی یک شغل خوب ( روز خبرنگار مبارک )
هر کس در هر شغل و مسئولیتی که بر عهده دارد، می کوشد تا نقش موثری در جامعه ایفا کند. هر چه این شغل و سمت، در رابطه ی مستقیم تری با مردم باشد، حساسیت کار فرد بیشتر می شود. یکی از حرفه های جذاب و البته مردمی، شغل خبرنگاری است. به نظر می رسد که خبرنگاری شغلی بی خطر یا کم خطری است. اینکه در جریان اخبار روز قرار بگیری و از روند اتفاقات مهم روزمره گزارش تهیه کنی و یا تحلیل بنویسی، ظاهرا کار جالب و کم حاشیه ای است. اما 17 مرداد سال 77 روزی است که بر همگان ثابت شد، دلاوران خبرنگاری هستند که برای تهیه ی اخبار صحیح و به روز، جان خود را به میهنشان هدیه می دهند!
شهادت محمود صارمی، خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی در سال 77 و به دست گروهک تروریستی طالبان، باعث شد تا شورای فرهنگ عمومی هفدهم مرداد را به عنوان روز خبرنگار نامگذاری کند.
خبر و خبر نگار
خبرنگار، منعکس کننده ی اتفاقاتی است که قابلیت خبرساز شدن و اطلاع رسانی را دارند. رسالت یک خبرنگار خوب و حرفه ای، صداقت و مردمداری است. کسی که لباس خبرنگاری به تن می کند، باید از مسائل روز و دغدغه های مردمش خبر داشته باشد و در اطلاع رسانی اخبار، بی طرف باشد و جانب حق را بگیرد.
لازمه ی خبرنگار خوب بودن، علم، دانش ،تجربه و شجاعت است. در کنار اینها سرعت، دقت و چنانچه گفتیم صداقت از اصول مهم و موثر بر کار خبرنگاری است.
یک خبرنگار، با توجه به ذوق و استعداد ذاتی و پس از گذراندن دوره های آموزش تخصصی، همینطور با توجه به مسئولیت سنگینی که در این حرفه بر عهده ی اوست، وظیفه ی کسب اطلاعات، تنظیم اخبار و انتقال آن به مخاطب را بر عهده دارد.
ویژگی های کار خبر
- ذوق و استعداد
از مهمترین ویژگی های یک خبرنگار خوب، داشتن ذوق، استعداد و علاقه است. خبرنگار را یک دانش آموز در نظر بگیرید. اگر این دانش آموز فرضی بخواهد در کنکور شرکت کند، چنانچه ذوق و استعداد کافی برای پذیرفته شدن در رشته ی پزشکی را نداشته باشد، حتی اگر به بهترین کلاس های تدریس خصوصی هم برود، نتیجه ی دلخواه خود را نخواهد گرفت. این دانش آموز اگر در رشته ی پزشکی پذیرفته هم بشود، در آینده رغبتی برای معالجه بیمارانش نخواهد داشت.
حالا در نظر بگیرید خبرنگاری را که بدون علاقه و استعداد دست به تهیه ی خبر می زند. مطمئن باشید خبری که تهیه و منتشر می شود، خبری سطحی و بی کیفیت است که قابلیت استناد هم نخواهد داشت.
- سرعت
حساسیت کار خبررسانی و نیاز مخاطب به دانستن به موقع اخبار، بر اهمیت سرعت در کار خبرنگار می افزاید.کوچکترین اهمال در انتقال سریع اخبار و اطلاعات، به بی خاصیتی خبر منتهی می شود. دوباره دانش آموزی را در نظر بگیرید که سر جلسه ی کنکوراست و تمام منابع آزمون و نکات مهم کلاس های تدریس خصوصی را دقیق و درست خوانده، اما نمی تواند اطلاعات خود را به سرعت در پاسخنامه منتقل کند!
- حق طلبی
از مهمترین ویژگی های خبر، صحت و درستی آن است. خبر باید بدور از شائبه های شخصی خبرنگار باشد. خبرنگار باید جانب حق را بگیرد و خبر را قضاوت نکند.
با توجه به تمام نکاتی که گفته شد، اگر به این حرفه علاقمند هستید، می توانید قبل از مشاوره انتخاب رشته ی کنکور و مشاوره انتخاب رشته تحصیلی، درباره ی رشته ی علوم ارتباطات اجتماعی تحقیق کنید. در این رشته به انواع حوزه ها از حقوق گرفته تا سیاست و آمار، مسلط خواهید شد.
دانشکده ی خبر سازمان صدا و سیما نیز، دوره های متنوع و مرتبطی را برگزار می کند.
اما اگر واقعا علاقمند هستید ولی نمی خواهید درگیر پروسه ی دانشگاه بشوید، و یا عجله دارید در کوتاه مدت وارد بازار این کسب و کار شوید، می توانید با حضور در دوره های آموزشی کوتاه مدت، خیلی سریع مقدمات را بیاموزید. همینطور با حضور در دوره های آموزش عکاسی، کلاس عکاسی، دوره های آموزش خبرنگاری، دوره ی آموزش ویراستاری با کمترین قیمت،ضمن استفاده از تجربه ی اساتید معتبر می توانید کلاسهای مجازی و آن لاین استاد سلام را نیز تجربه کنید.
در پایان، برای اهالی رسانه های خبری و قلم هایشان، آرزوی صحت، توانمندی و عزت مدام داریم. باشد که «قلم» این امانت الهی را در راه خدمت به وطن و هموطن خود به نسلهای بعد بسپارند.