تاریخ انتشار:

استادان دیروز، امروز در استاد سلام

استادان دیروز، امروز در استاد سلام

کشور ایران در طول تاریخ و ادوار گوناگون پرورش دهنده دانشمندان و عالمان بزرگی در زمینه و علوم مختلفی بوده و هست.شاید ما ایرانی ها این روز ها فکر کنیم که در این صحنه نقش کمتری ایفا میکنیم.به همین منظور استاد سلام با یک تحقیق اندک شما رو با دانشمندان مطرح و مدیران شرکت های بزرگ دنیا آشنا میکند تا این فرضیه رو که ایرانی ها فعالیت کمتری در دنیای پبشرفته امروز دارند رو از اساس رد کند!
تنها تفاوت دنیای اون روزها و الان اینه که خودمان رو دست کم میگیریم و اعتماد به نفس کافی نداریم. اگر بستر درست و به روز آموزش و پرورش برای همه ما فراهم باشد هنوز هم میتوانیم سهم گسترده ای در پیشرفت کشور عزیزمان در عرصه علم و دانش روز دنیا داشته باشیم.برای مثال با آموزش های مجازی و آنلاین که امروز در ایران و سالهاست در کشورهای پیشرفته گسترش پیدا کرده میتوانیم از اطلاعات و آموزش های استادان در هر زمان و هرجا به راحتی بهره مند بشیم و در مدت زمان کوتاه با قدم های بزرگ راه موفقیت رو طی کنیم.
با استاد سلام همراه شوید تا شما هم روزی در لیست بزرگترین خالقان دنیا در ایران قرار بگیرید.
دکتر محمود حسابی
سید محمود حسابی زاده ۳ اسفند ۱۲۸۱ در تهران – درگذشت ۱۲ شهریور ۱۳۷۱ در ژنو با نام اصلی محمود خان میرزا حسابی معروف بهپروفسور حسابی فیزیکدان، سناتور، وزیر آموزش و پرورش و بنیانگذار فیزیک دانشگاهی در ایران بود.
مدارج علمی:
•    لیسانس ادبیات از دانشگاه آمریکایی بیروت؛ 
•    لیسانس مهندسی راه و ساختمان از دانشگاه فرانسوی بیروت؛
•    لیسانس ریاضیات، ستاره‌شناسی و زیست‌شناسی از دانشگاه آمریکایی بیروت؛ 
•    لیسانس مهندسی برق از دانشکده برق پاریس؛ 
•    لیسانس مهندسی معدن از مدرسه عالی معدن پاریس؛ 
•    دکتری فیزیک از دانشگاه سوربن فرانسه 
مریم میرزاخانی
مریم میرزاخانی (۱۳ اردیبهشت ۱۳۵۶ – ۲۳ تیر ۱۳۹۶) ریاضی‌دان ایرانی-آمریکایی و استاد دانشگاه استنفورد بود. میرزاخانی در سال ۲۰۱۴ به خاطر کار بر «دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانه‌ای آنها» برندهٔ مدال فیلدز شد، که بالاترین جایزه در ریاضیات است. وی تنها زن و تنها ایرانی برندهٔ مدال فیلدز است. 
پی‌یر امیدیار
پی‌یِر امیدیار زادهٔ ۲۱ ژوئن ۱۹۶۷ در پاریس، بنیانگذار و رئیس ایرانی-آمریکایی سایت حراج ای‌بی (e-bay) و یک کارآفرین نیکوکار است. او در سال ۱۹۹۸ خورشیدی و در سن ۳۱ سالگی به عنوان یک میلیاردر شناخته شده است. امیدیار و همسرش پامِلا به عنوان یک نیکوکار نیز شناخته شده هستند.
زوبین قهرمانی
زوبین قهرمانی متولد ۸ فوریه ۱۹۷۰محقق و استادی ایرانی در رشته مهندسی اطلاعات در دانشگاه کمبریج است. وی همزمان دارای کرسی استادی در دانشگاه کارنگی ملون و کالج لندن می‌باشد. وی تحصیلات خود را در دانشگاه پنسیلوانیا به پایان رسانید. او برنده جایزه frs در سال 2015 است. زمینه فعالیت وی یادگیری ماشینی و bayesian statistics میباشد.


امید کردستانی
امید کردستانی تاجر ایرانی-آ مریکایی است که به عنوان رئیس اجرایی هیئت مدیره توییتر مشغول به کار است. او نایب رئیس ارشد و مسئول ارشد کسب‌وکار در گوگل، و مدیر غیراجرایی وودافون بوده‌است.
مجله تایم در سال ۲۰۰۶ امید کردستانی را در فهرست صد نفری که دنیای ما را شکل دیگری بخشیده‌اند قرار داد. به‌علاوه او در جشنواره ایرانیان آمریکا در سال ۲۰۰۷ به عنوان «ایرانی سال» برگزیده شد. کردستانی یکی از بنیان‌گذاران بنیاد خیریه پارسی است که علاوه بر دست‌گیری از دانشجویان ایرانی، در راه‌اندازی شرکت‌ها و به ثمر رسیدن ایده‌های کارآفرین‌های ایرانی هم کمک می‌کند.  ثروت او در سال ۲۰۰۹ از سوی فوربز ۱.۴ میلیارد دلار تخمین زده شده است. 
وارتان گریگوریان
وارتان گریگوریان متولد ۱۹ فروردین ۱۳۱۳ در تبریز یک ارمنی-آمریکایی زاده ایران است که از سال ۱۹۹۷ عنوان ریاست بنیاد کارنگی را بر عهده دارد. پیش از آن از سال ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۷ وارتان ریاست دانشگاه براون در ایالت رود آیلند را بر عهده داشت. وی همچنین سابقه تدریس و استادی در کالج سانفرانسیسکو (۱۹۶۸–۱۹۶۲)، دانشیار دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس (برای مدتی کوتاه)، دانشگاه تگزاس در آستین (که در سال ۱۹۷۲ لقب استادی خود را از همان‌جا دریافت نمود)، و دانشگاه پنسیلوانیا را دارد. وارتان گریگوریان در تبریز، ایران از پدر و مادری ارمنی به‌دنیا آمد. 
او تحصیلات مقدماتی را در مدرسه مموریال تبریز به اتمام رسانید و با توصیه کنسول وقت فرانسه در تبریز و با حمایت یکی از کسبه محلی (عینک ساز) برای دریافت گذرنامه توانست برای تحصیلات متوسطه به لبنان برود. پس از اتمام تحصیلات در لبنان با توصیه رئیس وقت جامعه امداد برای ارمنیان در لبنان تصمیم به ادامه تحصیل در ایالات متحده گرفت. او درخواست پذیرش برای تحصیلات تکمیلی را به دو دانشگاه استنفورد و برکلی فرستاد و موفق به اخذ پذیرش از هر دو دانشگاه شد. به دلیل آنکه نامه پذیرش استنفورد را زودتر دریافت نموده بود این درخواست را پذیرفت. وارتان در سال ۱۹۵۶ وارد دانشگاه استنفورد شد و دکتری خود را در رشته‌های تاریخ و علوم انسانی در این دانشگاه به اتمام رسانید.

لطفی زاد
لطف‌علی رحیم‌اوغلو عسکرزاده(زادهٔ ۱۵ بهمن ۱۲۹۹، برابر با ۴ فوریهٔ ۱۹۲۱ – در گذشته ۱۶ شهریور ۱۳۹۶، برابر با ۶ سپتامبر۲۰۱۷)، مشهور به لطفی زاده یا لطفی ع. زاده ریاضیدان، عالم کامپیوتر، مهندس برق و استاد بازنشسته علوم کامپیوتردر دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، دانشمند سرشناس ایرانی-آمریکایی و مبدع نظریه سیستم‌های فازی و شاخه‌های متنوع آن بود.
لطفی زاده از پدری ایرانی و مادری روس در باکو در جمهوری آذربایجان متولد شد و تحصیلات اولیه خود را در باکو و تهران انجام داد.او بیش از همه به خاطر طرح کردن ریاضیات فازی مشتمل بر مفاهیم مرتبط فازی همچون مجموعه‌های فازی، منطق فازی، الگوریتم‌های فازی، کنترل فازی و احتمالات فازی شناخته شده‌است. گفته می‌شود نوآوری‌های پروفسور لطفی زاده، امکان‌پذیری یک پارادایم تازه در هوش مصنوعی را تبیین، و رئوس کلی آن را ترسیم کرده‌است.
لطفی زاده در امتحانات دانشگاه تهران مقام دوم را کسب کرد. در سال ۱۹۴۲ رشتهٔ مهندسی برق را در این دانشگاه با موفقیت به پایان رساند و در دوران جنگ دوم جهانی به ایالات متحده مهاجرت کرد. در مؤسسهٔ فناوری ماساچوست (ام.آی. تی) ادامه تحصیل داد و در سال ۱۹۴۶ درجهٔ کارشناسی ارشد در مهندسی برق را دریافت نمود. به‌دلیل اقامت والدینش در نیویورک سیتی، از دانشگاه کلمبیا تقاضای پذیرش کرد و در مقطع پی اچ دی با یک منصب تدریس پذیرفته شد. در سال ۱۹۴۹ فارغ‌التحصیل و سال بعداستادیار همان دانشگاه شد.
لطفی زاده ده سال در دانشگاه کلمبیا تدریس کرد، و در سال ۱۹۵۷ به درجهٔ استاد تمامی ارتقا یافت. او از سال ۱۹۵۹ تاکنون در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی تدریس کرده‌است. او در برکلی یک استاد تمام سرشناس و دانشمندی نامدار در زمینه مدارهای الکتریکی و مهندسی سیستم بود. او اثر پیشگامانه خود در زمینهٔ مجموعه‌های فازی را در ۱۹۶۵ منتشر کرد، اثری که در آن به شرح ریاضیات نظریه مجموعهٔ فازی پرداخت. او در ۱۹۷۳ نظریهٔ منطق فازی خود را طرح کرد.
فیروز نادری
فیروز نادری زادهٔ ۵ فروردین ۱۳۲۵ در شیراز معاون پیشین مدیرکل تنظیم راهبردهای آزمایشگاه پیش‌رانش جت در ناسا و مدیرکل اکتشافات منظومهٔ خورشیدی (از ۱۵ اوت ۲۰۱۱) بوده است.  او در فوریه سال ۲۰۱۶ بازنشسته شده است. وی هم‌اکنون در سمت مشاور مدیریت در ناسا و به عنوان یک سخنران عمومی فعالیت می‌کند. 
فرزاد ناظم
فرزاد ناظم یا زاد ناظم کارآفرین ایرانی-آمریکایی است.
مهندس فرزاد ناظم فعالیت‌های شغلی خود را در سال ۱۳۶۴ با کار در sydis و rolm آغاز نمود. به زودی به شرکت اوراکل پیوست و طی ۱۰ سال کار در این شرکت، توانست در نقش‌هایی چون معاون رسانه‌ای و معاون ارشد بخش وب سرور ظاهر شود. همچنین به عنوان یکی از اعضای مدیریت کمیتهٔ فروش محصولات فعالیت داشت.فرزاد سپس در ۱۳۷۵ به یاهو پیوست. به مدت ۱۱ سال مدیر فنی شرکت یاهو بود و به این ترتیب یکی از طولانی‌ترین دوره‌های ابقا در سمت مدیریت در آن شرکت را دارا است. وی در ۱۳۸۶ از مقامش در یاهو کناره گیری نمود. 
سینا تمدن
سینا تمدن قائم مقام مدیر عامل بخش برنامه‌های کاربردی شرکت اپل بود. استیو جابز او را در سال ۱۹۹۷ به شرکت اپل آورد.
او متولد سال ۱۳۳۵ در تبریز و تحصیل کرده در دانشگاه پردیو آمریکا می‌باشد.
او در سال ۱۹۹۷ به شرکت اپل پیوست و از سال ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۶ او معاون مدیرعامل در شرکت دیگر استیوجابز یعنی  next بود.
بیژن داوری
بیژن داوری (زاده تهران، ایران) یک ایرانی آمریکایی که معاون ارشد شرکت آی‌بی‌ام می‌باشد. بیژن داوری دارنده مدرک دکتری در زمینه الکترونیک از دانشگاه پلی‌تکنیک رنسیلر و دارای بیش از ۷۰ مقاله علمی می‌باشد، وی از سال ۱۹۹۶ به‌عنوان یکی از کارمندان برجسته شرکت آی‌بی‌ام مطرح گردید و سپس در سال ۱۹۸۸ به‌عنوان معاون ارشد این شرکت برگزیده‌شد. آخرین پست مدیریتی وی به سال ۲۰۰۳ برمی‌گردد که معاون ارشد فناوری تکنولوژی نسل آینده نیز معرفی گردید
آرش فردوسی
آرش فردوسی ، متولد ۷ اکتبر ۱۹۸۵،کارآفرین ایرانی-امریکایی است. او یکی از دو بنیانگذار و مدیرعامل تکنولوژی (cto) دراپ‌باکس است. او در ۲۰۱۱ توسط مجله فرچون بعنوان یکی از ۴۰ نفر زیر ۴۰ سال انتخاب شد.
او وارد ام آی تی شد و برای تمرکز بر کسب و کار در سال آخر تحصیل اش دانشگاه را ترک کرد.
دارا خسروشاهی
او متولد ۷ خرداد ۱۳۴۸، زاده تهران، مالک کسب و کار ایرانی آمریکایی و مدیر عامل اجرایی شرکت تکنولوژی‌های اوبر است. در ۲۷ آگوست ۲۰۱۷ هیئت مدیره اوبر به او به عنوان مدیر عامل اجرایی جدید رای دادند. او پیشتر مدیرعامل اجرایی اکسپیدیا بود.
او از سال ۲۰۰۵ به ریاست شرکت "اکسپدیا" رسید و آن را بدل به پردرآمدترین آژانس مسافرتی آنلاین آمریکا کرد. دامنه کار این شرکت را به شصت کشور دنیا توسعه داد و درآمد آن را چهار برابر کرد. وی همچنین از سال ۲۰۱۵ در هیئت مدیرهٔ نیویورک تایمز کمپانی عضویت دارد. وی چهار فرزند دارد و وقت زیادی را با فامیل بزرگ خود می‌گذراند.
ناصر جبلی
ناصر جبلی زادهٔ ۱۳۳۶ در ایران، برنامه‌نویس و سازنده بازی‌های رایانه‌ای اهل ایران و مقیم آمریکا است. او برای ادامه تحصیل در رشته علوم رایانه به آمریکا رفت. در سال ۱۳۵۹ شمسی (۱۹۸۰ میلادی) او به همراه جری جوِل شرکت "sirius software" را بنیان نهاد و بازی‌های بسیاری از جمله "space eggs" و "gorgon" را برای اپل ۲ تولید کرد که بیش از ۲۳۰۰۰ نسخه از این بازی در یک سال به فروش رسید و آن را به یکی از پرفروش‌ترین بازی‌های جهان تا سال ۱۹۸۲ میلادی تبدیل کرد.
سپس او برای تأسیس یک شرکت مستقل در سال ۱۹۸۱ از sirius software جدا شد و شرکت خود با نام "gebelli software" را ایجاد کرد. گرچه او در این شرکت بازی‌هایی چون "horizon v" و "zenith" را تولید کرد؛ ولی در کل موفقیت چندانی به دست نیاورد.
پس از ورشکستگی شرکتش، جبلی شروع به یک سری سفر به نقاط مختلف جهان کرد تا اینکه در سال ۱۹۸۶ به واسطه یکی از دوستانش دوباره تشویق به کار بر روی بازی‌های رایانه‌ای شد. دوست او که خود دوستانی در اسکوئر و نینتندو داشت او را به این شرکت‌های ژاپنی معرفی کرد و نهایتاً او به ژاپن پرواز کرد تا دیدارهایی با برنامه نویسان و برخی مدیران این شرکت‌ها داشته باشد. با وجود عدم تمایل نینتندو برای استخدام او، اسکوئر که به خوبی از پیشینه و شهرت او آگاه بود، او را استخدام کرد و در آینده او یکی از اصلی‌ترین طراحان سه قسمت اول مجموعه پرطرفدار فاینال فانتزی بود. اما در میانه‌های کار بر روی فاینال فانتزی ۲ و ۳ او به دلیل انقضای ویزای کارش مجبور به بازگشت به آمریکا شد تا کار بر روی این دو بازی را در آنجا به سرانجام برساند. اما این پایان فعالیت او نبود و پس از اتمام پروژه فاینال فانتزی ۳ او بر روی بازی "secret of mana" کار کرد که این عنوان، الهام بخش بازی‌های نقش آفرینی بسیاری چون "the temple of elemental evil" و "dungeon siege iii" بوده است.
رامین جوادی
رامین جوادی (به آلمانی: ramin djawadi) (زادهٔ ۱۹۷۴ در دویسبورگ، آلمان)، آهنگساز آلمانی ایرانی تبار موسیقی‌های فیلم و تلویزیون است. پدر او یک مهاجر ایرانی و مادرش آلمانی است. در آمریکا به تحصیل در رشته موسیقی پرداخت. بعد از پایان تحصیلات، شروع به نوازندگی در یک گروه موسیقی در بوستن کرد و پس‌از آن با هانس زیمر مشغول به کار شد.[۱] جوادی بیشتر به خاطر دریافت بالاترین نمره جایزه گرمی برای فیلم مرد آهنین (۲۰۰۸) مارول و سری تلویزیونی محبوب اچ‌بی‌او تحت عنوان بازی تاج و تخت شهره است[۲] که این امتیاز را برای هر قسمت و اپیزود به ثمر رسانده است. از دیگر کارهای مشهور وی می‌توان از حاشیه اقیانوس آرام، وارکرافت و سریال‌های تلویزیونی همچون فرار از زندان، مظنون و دنیای غرب نام برد.
هادی پرتوی
هادی پرتوی متخصص کامپیوتر ایرانی تبار مقیم سن فرنسیسکو است. او به همراه برادر دوقلویش علی پرتوی شرکت ilike  را بنیان نهاد و رییس آن بود. او قائم مقام عالی تکنولوژی مای اسپیس بود.
در دهه ۱۹۹۰ او مدیریت گروه برنامه نویسی اینترنت اکسپلورر مایکروسافت را بر عهده داشت. او هم اکنون مشاور شرکتهایی چون فیسبوک و دراپ باکس است.  در زمان مدیریت او برmsn.com، این سایت ۳۰ درصد رشد سالیانه داشت. 
او دارای لیسانس و فوق لیسانس علوم کامپیوتر از دانشگاه هاروارد است. او فرزند فیروز پرتوی از بنیانگذاران دانشگاه صنعتی شریف است.
وی هم همچنین در سال ۲۰۱۳ بنیادی غیرانتفاعی(https://code.org) در زمینه آموزش آنلاین برنامه‌نویسی به راه انداخته است که افرادی همچون انوشه انصاری, دارا خسروشاهی, مهران سهامی, بیل گیتس, بیل کلینتون, اریک اشمیت, و ... از آن حمایت یا به نحوی در آن حضور دارند.
بیژن پاکزاد
بیژن پاکزاد زادهٔ ۱۵ فروردین ۱۳۲۳ در تهران - ۲۷ فروردین ۱۳۹۰ بورلی هیلز طراح و تولیدکننده سرشناس ایرانی-آمریکایی لباس‌های مردانه و عطر و ادکلن بود . او با نام تجاری بیژن شناخته می‌شد. 
بیژن در سال ۱۳۵۲ به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد و در سال ۱۹۷۶ میلادی فروشگاه ویژه خود را در بلوار رودیو درایو واقع در بورلی هیلز افتتاح کرد. بازدید از این فروشگاه تنها با داشتن وقت قبلی امکان‌پذیر است.
بیژن همچنین به خاطر داشتن اتومبیل‌هایی نظیر بنتلی آزور زرد رنگ با تزیینات داخلی مشکی و صندلی تمام چرم و سیستم داخل آن ، مرسدس بنز اس‌ال‌آر مک لارن مشکی، فراری اف۴۳۰ زردرنگ، رولزرویس فانتوم کوپه زرد رنگ و بوگاتی ویرون معروف بود. مجله vanity fair در سال ۱۹۸۹ نام بیژن را در لیست شیک‌پوش‌ترین‌های (خوش تیپ ترین‌ها) جهان خود قرار داد.
بیژن در روز ۲۶ فروردین ۱۳۹۰ در محل کارش در خیابان رودئو در بورلی هیلز دچار سکته مغزی شد و در گذشت. مراسم بزرگداشت بیژن دو هفته بعد از مرگش در دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس برگزار شد که در آن ۷۰۰ مهمان اختصاصی از جمله هنرمندان ایرانی ساکن آمریکا و ۱۲۰۰ مهمان عادی حضور داشتند؛ جورج هربرت واکر بوش، رئیس‌جمهور اسبق ایالات متحده آمریکا نیز پیامی به مناسبت مرگ بیژن پاکزاد ارسال کرده‌بود که توسط نیکولاس پاکزاد، پسر بیژن قرائت شد!

مینو اختر زند
مینو اختر زند متولد ۱۳۳۵ در تهران، استاندار یونشوپینگ در کشور سوئد و عضو هیئت رئیسه دانشگاه سودرتورن در استکهلم است. وی دانش‌آموخته سال ۱۹۷۸ در رشته مهندسی برق از مؤسسه سلطنتی فناوری استکهلم است. 
از جمله سمت‌های قبلی وی، مدیریت عامل شرکت تولید انرژی واتن فال، مدیرکل شورای استانی کار در شهر اوپسالا سوئد و مدیریت عامل شرکت راه آهن سوئد (بان ورکت) است. 
مینو اختر زند برنده نشان ممتاز افتخاری بی بی خشت در سال ۲۰۰۸ است. این جایزه در سوئد هر ساله به خانم مدیری داده می‌شود که در طی سال به پرقدرت‌ترین پست مدیریت کشور ترفیع مقام پیدا کرده باشد. 
اخترزند در ماه مه سال ۲۰۱۰ به سمت استانداری یونشوپینگ سوئد منصوب شد. او نخستین ایرانی بود که سمت استانداری را در سوئد به عهده می‌گرفت. 

شما هم در استاد سلام مرجع تدریس خصوصی عضو شوید و در کشور خودتون پیشرفت کنید.

استادسلام تمامیتش آموزش هست منم 5 سالی هست در این کشتی آموزشی در حرکتم و یادمیگیرم و نتیجه ها رو می نویسم از اراک هستم و به صورت دورکاری با استادسلام همراهم، همه ساعتهام با اتفاقات سایت، رنگی شده: خوشرنگ، کارم را دوست دارم، شخصیت های ارزشمند شما استادها و علاقه مندان مسیر یادگیری هم همیشه علاقه ام را به کارم بیشتر می کند
نظرات
ثبت نظر جدید
هنوز نظری ثبت نشده است.
تماس با ما
تماس از طریق تلگرام
استاد سلام
Ostad salam online school

می خوام از کارهای مهم استادسلام با خبر بشم

اگر «بله» را انتخاب می‌کنید بعد از آن دکمه Allow را هم بزنید.