دروس تحلیلی را چگونه بخوانیم؟
فصل امتحاناته و مشکلات خاص خودش. یکی از مسائل مهم در مطالعه، پیدا کردن روش صحیح برای خواندن درس های تحلیلی و دشواره. چراکه روش طوطی وار حفظ کردن برای چنین درس هایی نه تنها ما رو به جایی نمیرسونه، بلکه به خاطر نداشتن بازدهی دلسردمون هم می کنه. درس های سخت نیاز به یادگیری بهتر و نه الزاما بیشتری دارند. برای اینکه بتوانید کیفیت یادگیری تان را بالا ببرید از شیوه های زیر استفاده کنید:
- سرفصل هارو بخوانید: یک شب قبل از شروع مطالعه عناوین فصل مورد نظرتون رو بخوانید و اگر اصطلاح یا نکته گنگی وجود داشت، درباره ی آن در اینترنت جستجو کنید تا یک دید کلی نسبت به آن پیدا کنید. در واقع این کار ساده ذهنتون رو درگیر می کنه و باعث می شه وقتی مطالعه رو شروع کردید با مطالب بیگانه نباشید.
- هایلایت کردن مطالب (رنگی کردن): مثلا تمام تعاریف کتاب رو نارنجی کنید و زیر اسم های مهم خط بنفش بکشید. هایلایت کردن مطالب باعث می شه تصویر خطوط در ذهنتون حک و دیرتر از حافظتون پاک بشه.
- تدریس برای دیگران: خب بعد از اینکه کلی با مباحث سخت کتاب کلنجار رفتید و مطالب براتون جا افتاد، از دوست صمیمیتون، هم کلاسی ها یا ... بخواهید که برای یه مدت کوتاه شاگردتون بشن. از این طریق شما درس ها رو برای دیگران توضیح می دین و متوجه میشید تا چه اندازه روی مطالب تسلط دارید.
- مطالب را بنویسید و خلاصه بردارید: البته خیلیا با نوشتن خلاصه مشکل دارند و چون روش صحیحش رو بلد نیستند تمام مطالب رو به طور کامل دوباره می نویسند! پس بهتره حتما قبل از اینکه شروع به خلاصه برداری کنید، روش درستش رو یاد بگیرید. نوشتن مطالب حین مطالعه گاهی وقتا خیلی کمک کنندس و باعث یادگیری سریعتر میشه.
- تکرار مطالب با فواصل زمانی کوتاه: اگر واقعا هدفتون پیشرفت در درس خاصیه، نباید یادگیریش رو رها کنید. یکی از بهترین روش ها برای یادگیری مطالب به صورت عمقی اینه که بعد از برگزاری کلاس و توضیحات معلم در فواصل زمانی مختلف نگاهی به نوشته هاتون بندازید یا اگر فایل صوتی از درس مربوطه دارید، دوباره بهش گوش بدید.
- اگر جز افراد شنیداری هستید، درس های دشوار را بلند بخوانید: حافظه شنیداری بعضی ها نسبت به حافظه دیداری آنها بهتر عمل می کنه. شنیداری ها وقتی با صدای بلند درس می خوانند با شنیدن صدای خودشان مطالب رو بهتر یاد می گیرند. اگرچه بلند درس خواندن در همه ی شرایط امکان پذیر نیست اما اگر وقت های تنهاییتون رو به بلند درس خواندن اختصاص بدید یا حداقل خلاصه هاتون رو با صدای بلند بخونید بخش بزرگی از را رو رفتید.
- با توجه به تیپ شخضیتتون فردی یا گروهی درس بخوانید: بد نیست درس خواندن با دوستانتون رو هم امتحان کنید تا متوجه بشید ترجیحتون درس خواندن به صورت فردیه یا گروهی. اگر تیپ شخصیتیتون درون گرا باشه طبیعتا شما جز افرادی هستید که با کارهای فردی بهتر از کارهای جمعی ارتباط برقرار می کنید. لزومی نداره که به خودتون فشار بیارید تا حتما در گروه مطالعاتی قرار بگیرید.
- بهترین روش برای درس خواندن را پیدا کنید (روش مختص خودتان): می دانیم به دلیل تفاوت های فردی شرایط یادگیری برای افراد مختلف متفاوته. کاری که باید انجام بدید، پیدا کردن روش مخصوص به خودتونه حتی اگر در فهرست مواردی که اینجا گفته شده، نباشه.
- استفاده از آسانترین روش برای درس خواندن: اینترنت به عنوان دریای بی کران اطلاعات می تونه به ما در جا افتادن بهتر مطالب کمک بکنه. در واقع مقالات فارسی و انگلیسی، عکس ها، ویدیوهای آموزشی مانند یک منبع کمک آموزشی عمل می کنند. از کسانی که قبلا راه شما رو طی کرده اند، کمک بگیرید.
و در آخر، طبیعیه که شما در بعضی از دروس تحلیلی و سخت مشکلات بنیادین داشته باشید. در این مواقع شاید بهترین راهکار استفاده از معلم خصوصی باشه. سایت استاد سلام، مرجع تخصصی تدریس خصوصی، به شما کمک می کنه تا بهترین معلم خصوصی رو متناسب با شرایطی که دارید، پیدا کنید.