معیارهای انتخاب دوست چیست؟
دوستی در دوران نوجوانی از اهمیت خاصی برخوردار است. زیرا در سنین بلوغ شخصیت فرد در حال شکل گیری است زمانی که علاقه درونی و قلبی بین دو دوست ایجاد میشود آنها از اخلاق و رفتار هم تاثیر می پذیرند که این تاثیرات به صورت تدریجی اتفاق میافتد و هرچه زمان دوستی طولانی تر شود میزان این تاثیرات نیز بیشتر می شود . پس باید ملاک انتخاب دوست را برای خود مشخص کنید تا دوستیهای بهتر و پایدارتری برای خود بسازید. به همین خاطر قبل از شروع دوستی این سوال را همیشه از خود بپرسید که معیار من در انتخاب دوست چیست ؟
در تعریف معیارهای انتخاب دوست از نظر اسلام نیز در روایاتی از امام علی علیه السلام به آن اشاره شده که می فرماید از مصاحبت با مردم فاسد بپرهیز که طبیعتت به طور نا خودآگاه، ناپاکی و بدی را از طبع او می دزدد ، در حالی که تو از ان بی خبری.
معیار های انتخاب دوست و نحوه انتخاب دوست

اگر دوست خود را از روی ظاهر انتخاب کنیم، این گونه دوستی دیری نمی پاید و با کوچکترین اختلافی از هم می پاشد.
برای انتخاب دوست خوب ، باید دقت کنیم که:
- فردی که با او دوست می شویم باید دانا و عاقل باشد تا دوستان خود را به راه درست راهنمایی کند و باعث افزایش علم و آگاهی دوستان خود شود.
- دوست خوب از اعتقادات دینی و ایمان قوی برخوردار است که باعث میشود هدف آدمی در زندگی رسیدن به رضایت خدا و همیشه به یاد خدا بودن باشد.
- دوست خوبی کسی است که خیر خواه دوستش باشد و هر چه لایق خود میداند را لایق دوستش نیز بداند و انچه برای خود نمی خواهد برای او هم نخواهد.
- در پستی و بلندیهای روزگار دوستش را همراهی کند و به او امیدواری دهد که روحیهاش را حفظ کند، شاید بتوان گفت حامی بودن در روزهای سخت زندگی یکی از مهمترین معیارهای انتخاب دوست میباشد.
- راستگو باشد، صداقت و راستگویی یک اصل مهم و اساسی برای بنای بنیان دوستی است که ریشهی اعتماد بین افراد را محکم میکند.
- کسی را برای دوستی برگزینید که برای پیشرفت درسی خود هم بتوانید روی او حساب کنید. در تعریف و معیار دوست خوب میتوان گفت که دوست خوب می تواند شما را در یادگیری دروس کمک کند و یا همپای شما برای مطالعه و یادگیری حرکت کند. می توانید با هم معلم خصوصی بگیرید و در کلاسهای تدریس خصوصی از جمله تدریس خصوصی ریاضی، تدریس خصوصی فیزیک، تدریس خصوصی شیمی شرکت کنید و وضعیت خود را در دروس بهبود ببخشید. و یا حتی می توانید با هم برای آیندهی شغلیتان برنامهریزی کنید و با کلاس تدریس خصوصی فتوشاپ یا هر مهارت دیگری، به وضعیت شغلی آینده خود امیدوار باشید.
- در کلاس های مختلف رفتارهای همسالان را بررسی کنید گاهی در یک کلاس تابستانی مفرح و سرگرم کننده تعدادی دوست هم سلیقه پیدا می کنید.
مرز های دوستی
- از صمیمی شدن با دوستان در ابتدای دوستی بپرهیزید.
- راز ها و حرفهای دل خود را تا قبل از اطمینان از دوستتان با او در میان نگذارید.
- نقاط مثبت کوچک دوستتان باعث نشود که معایب بزرگ او را نادیده بگیرید.
- هیچگاه دوستان خود را در برابر خانواده خود قرار ندهید و سعی کنید همهی روابط خود را با همهی افراد در حد معمول حفظ کنید.
- یکی از مهمترین معیار انتخاب دوست این است که باید توجه کنید که از دوستی با افراد خبرچین جدا خودداری کنید چون کسی که به نفع تو به دیگران خیانت کند روزی خواهد رسید که به خودت نیز خیانت کند.
معیار انتخاب دوست آنلاین

یکی معلم خصوصی عربی برایمان گفتهاند که در زبان عربی، ۱۲ لایه دوستی تعریف میشه، اکثر دوستامون سطح ۵ هستن و خیلیهامون اون ۱۲ رو در تمام عمرمون نداشتیم این ۱۲ لایه با الفاظ زیر بیان میشوند:
۱. زمیل: کسی که باهاش سلام علیک میکنیم.
۲. جلیس: کسی که از نشستن کنارش برای مدت محدودی لذت میبریم.
۳. سمیر: مکالمات خوبی باهاشون دارید.
۴. ندیم: کسی که همکاسهتونه (چایی البته) و وقتی آزادید باهاش تماس میگیرید.
۵. صاحب: کسی که نگران سلامتی شماست.
۶. رفیق: کسی که میتونید بهش تکه کنید.
۷. صدیق: دوست واقعی، کسی که رابطهاش با شما رو به بهانههای شخصی از دست نمیده.
۸. خلیل: کسی که صرف حضورش حالتونو خوب میکنه.
۹. انیس: کسی که واقعا باهاش راحتید و آشنایید با خلقیات هم.
۱۰. ناجی: محرم، کسی که کامل بهش اعتماد دارید.
۱۱. صفیه: بهترین دوستتون، که احتمالا اون رو به باقی ترجیح دادید.
۱۲. قرین: جدا ناپذیرید، فکر هم رو میشناسید و میدونید رفتارشون چطوریه.
همیشه به یاد داشته باشید که تاثیر بعضی انتخاب ها همواره در زندگیتان باقی خواهد ماند و چه بسا مسیر زندگیتان را عوض خواهد کرد.
- نازی نیک نام00دوست خوب غنیمته.ترو خدا با هم بهتر باشیم دنیا 2 روزه1403/06/13 21:26
- محمد امین10سلام ممنون از مقاله مفیدتون،مخصوصا آخرش(مرتبه بندی دوستی) اگه امکان داره درباره سمیر یکم بیشتر توضیح بدین🙏1402/01/07 02:49