مهمترین قدم بعد از قبولی در ارشد چیست؟؟
نتایج کنکور ارشد اعلام شد و از این به بعد فصل جدیدی از زندگی برای کسایی که قبول شدند، آغاز میشود. فصلی که شبیه سالهای گذشته نیست. نه شبیه به سالهای مقطع کارشناسی و نه شبیه به روزهای پر استرس کنکور.
سوالی که برای بسیاری از داوطلبین در این مقطع زمانی مطرح میشود این است که از اینجا به بعد باید چه برنامهای داشته باشند و چه کار کنند؟ فقط درس بخوانند؟ یا در کنار درس کلاسهای مهارت آموزی ثبت کنند و یا حتما به دنبال کار باشند؟در این مطلب سعی میکنیم نکاتی را مرور کنیم که در تصمیم گیری بهتر به شما کمک کند..
- سالانه حدود 800هزار نفر با مدرک کارشناسی اشد فارغ التحصیل میشوند.
این رقم بالا نشان از نیاز به موقعیتهای شغلی فراوان و متناسب با این افراد است اما مساله مهم تر این است که آیا بعد از اتمام دانشگاه دارای مهارت کافی جهتشروع کار هستند؟
طبق آزمونی که موسسه بینالمللی تیمز جهت سنجش میزان درک مطلب و مهارتهای علوم در ایران به عمل آورده است، ایران رتبه 38 از 48 کشور را در زمینه درک مطالب و رتبه 43 از 47 کشور را در زمینه مهارتهای علوم کسب کردیم. رتبه ای که کاربردی نبود تحصیلات دانشگاهی را تایید میکند.
در نتیجه این تصور که ارشد تضمین کننده شغل آینده شما است، تصوری اشتباه است. چیزی که برای کارفرمایان از مدرک مهمتر است، میزان مهارت و تجربه شماست.
- فاصله میان دانشگاه و صنعت را "خودتان" کم کنید.
تصور کنید در مقطع لیسانس به جای یادگیری تئوری و نظریات وارد محیط کاری رشته تحصیلیتان میشدید و از نزدیک چالشها، جذابیتها و واقعیتهای کاری را مشاهده میکردید. اثرگذاری کدامیک بهتر بود؟
یکی از مشکلات سیستم آموزشی کشور فاصله میان دانشگاهها و صنعت است. اصولات فضای یادگیری در دانشگاه با فضای یادگیری در محیط کار متقاوت است و فرد حتی در صورت پذیرش در یک شغل، ماههای اول دچار استرس و یاس بسیاری میشود.
یکی از نکاتی که دانشجویان مقاطع مختلف نباید فراموش کنند، قرار دادن خودشان در محیطهایی است که رنگ و بوی شغل آینده آنها را دارد. این قرار گرفتن میتواند گاه به صورت کارآموز باشد یا کارمند.
نکته مهم این است که از اینکه همزمان قبل از اتمام دوره ارشد، خودتان را در موقعیتهای کاری مختلف قرار دهید، نترسید. یادتان باشد با گذر زمان این کار روز به روز سخت تر میشود زیرا از طرفی سن شما بالاتر میشود و پذیرش اشتباه برای شما سختتر است و از طرفی دیگر توقعی که از یک فارغالتحصیل دارند با توقعی که از یک دانشجو دارند، برابر نیست. پس با شناسایی محیط کار پویا و خلاق فرصت یادگیری را قبل از فارغالتحصیلی فراهم کنید و با دست پربارتر این دوره را به اتمام برسانید.
- کلاسهای مهارت آموزی میتوانند جای کار را بگیرند؟
واقعیت این است که 42درصد فارغالتحصیلان دانشگاهی بیکارند. این رقم بالا باید زنگ خطری باشد برای کسانی که دانشجو هستند و در آیندهای نزدیک به دنبال شاغل شدنند. مهارتآموزی از راه کلاسهای مختلف گرچه میتواند در بهبود مهارتها اثرگذار باشد اما تمامی اینها برای آماده شدن شما برای ورود دنیای کار است پس اگر میتوانید حتی به صورت کارآموز وارد محیط کار اصلی شوید، این کار را در اولویت قرار دهید. در محیط کار هم یاد میگیرید و هم پول در میاورید.
- کارآفرینی را فراموش نکنید!
یکی از مشکلاتی که کشور ما با آن دست و پنجه نرم میکند، کمبود جایگاههای شغلی برای فارغالتحصیلان است. با توجه به جمعیت جوان کشور ما نیاز به کارآفرینی بیشتر از همیشه احساس میشود. پس از هیچ فرصتی برای پیاده کردن ایدههایتان دریغ نکنید. فرصت شغلی مورد نظرتان را برای خودتان و چند نفر دیگر ایجاد کنید و از ساختن کاری که همیشه دوستش داشتید لذت ببرید. البته دنیای کارآفرینی دنیایی پر از چالشها و جذابیتهاست اما اگر سالهاست فکر راه اندازی کسب و کار خودتان هستید و جرات پا گذاشتن به دنیای ناشناختهها را دارید و صبر و پشتکار لازم برای به ثمر رسیدن ایدههایتان را در خودتان میبینید، کارآفرینی را جدیتر بگیرید.
در آخر یکی از مهارتهایی که تحت هیچ شرایطی یادگیری آن را نباید به تعویق انداخت، یادگیری زبان است. در کنار تمام فعالیتهای دور ارشدتان از تسلط بر یک زبان غافل نشوید اگر به زبان انگلیسی مسلط نیستید، یادگیری این زبان را در اولویت کاریتان قرار دهید و اگر به این زبان مسلط هستید، شروع به یادگیری زبان دوم کنید. استادسلام در این راه با تدریس خصوصی انگلیسی و تدریس خصوصی زبان در کنار شماست و شما میتوانید با درخواست معلم زبان انگلیسی در سایت برای یادگیری این مهارت قدم بردارید.