چرا کشور ما از لحاظ فعالیتهای پژوهشی در سطح قابل قبولی قرار نگرفته ؟ (۲۵ آذر روز پژوهش )
اندیشیدن، پژوهش و نوآوری، اساسی ترین نیاز برای دستیابی به پیشرفت، رفاه عمومی و استقلال حقیقی است.
تاکید بر پژوهش و تشویق دانشمندان به فعالیتهای پژوهشی، از مهمترین راههای رسیدن به این استقلال و رفاه است.
یکی از عواملی که سبب شده تا کشور ما از لحاظ فعالیتهای پژوهشی در سطح قابل قبولی قرار نداشته باشد، کمبود امکانات لازم برای پژوهشگران و نخبگان جامعه است. پدیده فرار مغزها و مهاجرت نخبگان از همین جا سرچشمه می گیرد. بدین ترتیب هم کشور دچار خسارت می شود و هم بهره گیری از نیروی انسانی متخصصی را که سالها برای آن هزینه کرده اند، به دیگران واگذار می کند. از طرفی نیز ضعف بنیه علمی و تحقیقاتی، شالوده و پایه های اقتصاد، اجتماع و فرهنگ را دچار بحران خواهد کرد. برای نهادینه کردن فرهنگ پژوهش، باید از نسل در حال تحصیل در مدارس، که آمادگی و اشتیاق آموزش و پژوهش را دارند شروع کرد. دانش آموزانی که قادر به یادگیری مبانی و پایه های پژوهش هستند و انعطاف کافی برای حضور در عرصه پژوهش دارند را باید آموزش داد.
پژوهش دانش آموزی، عامل خلاقیت
پژوهش دانش آموزی، فرآیندی است که از سوی خود دانش آموزان انجام می شود و به خلاق کردن ذهن کودکان و تقویت حس اعتماد به نفس آنها می انجامد. منظور از پژوهش دانش آموزی، تحقیقی ساده است که دانش آموزان جهت پرورش استعدادهای خود، به پرسش ها و مسائل ساده ای که دیگران برای آنها طرح می کنند، پاسخ می دهند.این پژوهش های دانش آموزی، بر اساس شرایط، خواسته ها، امکانات و توانمندی های دانش آموزان صورت می گیرد. متاسفانه پژوهش های دانش آموزی به دلایل ضعف ساختار نظام آموزشی حاکم بر مدارس ( تکیه بر محفوظات) و ناآگاهی از اهمیت پژوهش، جایگاه درستی ندارد.
مدرسه دومین جایگاه تربیتی را در زندگی دانش آموزان دارد و وظیفه علاقمند کردن و تشویق دانش آموزان به مباحث کتابهای غیر درسی و تفکر در آنها بر عهده مدارس است.امروزه در دنیا مدارس نیز به عنوان بستری برای تفکر در جامعه شناخته شده اند پس لازم است مدارس ما نیز با رویکرد پژوهش محور در توسعه ملی و ارتقاء دانش و تکنولوژی تلاش کنند.
موارد زیر، پیشنهاداتی است که مجموعه استاد سلام برای مدارس و نهادهای پژوهشی مرتبط با آموزش و پرورش دارد. امیدواریم در آینده ای نه چندان دور، شاهد پیشرفت فعالیت های پژوهشی و علاقمندی دانش آموزان به مقوله تحقیق و پژوهش باشیم.
۱- ایجاد زمینه برای بروز خلاقیت های دانش آموزی و توسعه بنیه علمی و پژوهشی آنان.
۲- ایجاد بانک اطلاعاتی دانش آموزان که در پایین ترین سطح می تواند از تجهیز کتابخانه و آزمایشگاههای مدارس شروع شود.
۳- حمایت از دانش آموزان علاقمند به پژوهش و هدایت طرح های تحقیقاتی آنان.
۴- تشکیل انجمن های علمی و پژوهشی دانش آموزی در مدرسه.
۵- به کارگیری دبیران و اساتید مجرب برای آموزش و راهنمایی دانش آموزان در طرح های پژوهشی.
۶- برگزاری مسابقات علمی- پژوهشی و آزمایشگاهی.
استاد سلام مرجع مدرس خصوصی در زمینه های مختلف آموزشی از جمله تدریس خصوصی فیزیک، تدریس خصوصی شیمیتدریس خصوصی برنامه نویسی و غیره در راستای آموزش تحقیق و تفحص و استفاده از خلاقیت در حل مسایل به بچه ها همه تلاش خودش را میکند.