تاریخ انتشار:

راهکارهای مادر خلاق برای کودک بازیگوش

راهکارهای مادر خلاق برای کودک بازیگوش

یکی از فاکتورهایی که امروزه در گزینش مدرسه‌ها، از دید والدین در نظر گرفته می شود، خلاق بودن آموزش‌هایی است که در مدارس به دانش آموزان می دهند.

سالها پیش زمانی که دانش آموز مدارس ابتدایی و راهنمایی بودم، آموزشها چیزی فراتر از آنچه در کتاب‌های درسی وجود داشت، نبود. زنگ‌های هنر نیز در اوج خلاقیت و با حضور معلم‌های اجتماعی یا زبان انگلیسی که به جای معلم هنر سرِ کلاس حاضر می شدند به کشیدن طرح‌های کلیشه ای و تکراری طبیعت بی جان می گذشت. هیچ خلاقیتی وجود نداشت! انگار خلق کردن و خلاق بودن، شکستن خطوط پر رنگ قانون‌ها بود.

اما با گذر زمان، همه چیز عوض شده است. خودِ من به عنوان یک مادر، به دنبال کشف خلاقیت در فرزندانم هستم. اگر کاری را دوبار به یک روش انجام بدهند، نگران می شوم که پس خلاقیتش کجا رفته؟ چرا همه اش تکرار؟!

اما بهتر است بدانیم که گرچه خلاقیت به نظر جنبه وراثتی دارد، اما کودکان در بسیاری موارد می آموزند که خلاق باشند.

در نظر بگیرید مادری را که سرِ سفره، غذای فرزندش را برایش در بشقاب می‌ریزد. غذا باب میل کودک نیست و بهانه‌گیری شروع می‌شود. مادر خلاق قبل از بهانه گیری و با توجه به شناختی که از فرزندش دارد، غذا را به شکل بامزه ای در بشقاب سرو می‌کند. برای غذا چشم و دهان می‌گذارد و یا با گفتن داستان‌های بامزه کودک را به خوردن ترغیب می‌کند.

اما مادر غیر خلاق شروع می‌کند به تهدید کردن." اگر غذا نخوری سفره را جمع می‌کنم ". " اگر نخوری مریض می‌شوی ". " به پدرت می‌گم که اذیتم می‌کنی ". و... .

این کودک هیچ‌وقت نمی‌آموزد برای حل مشکلش راه‌حلی پیدا کند. همیشه با فکر کردن به عاقبت خراب کارها، انگیزه خود را از دست خواهد داد.

مادرها مخصوصا به خاطر حضور بیشتری که در کنار فرزندانشان دارند و یا به واسطه پیوند عاطفی عمیقی که با کودک خود دارند، به راحتی می‌توانند در خانه به یک معلم خصوصی تبدیل شوند و در یک کلاس خصوصی با به کار گیری روش‌های خلاق، مهارت‌های بسیاری را به آنها بیاموزند.

اغلب والدین، علیرغم سطح تحصیلات بالایی که دارند از برقراری رابطه خلاق با فرزندشان عاجزند. این پدر و مادرها نیازمند آموزش مبانی تعلیم و تربیت و مهارت‌های رفتار با کودکان هستند.

باز کودکی را در نظر داشته باشید که از انتظار کشیدن در مطب دکتر کلافه شده و شیطنت کرده یا نق می‌زند. مادری که در رفع نیازهای فرزندش مهارت دارد و به اصطلاح خلاق است، کیفش را باز می‌کند و چون این اتفاقات را قبلا پیش بینی کرده، یک دفتر و تعدادی مداد رنگی در اختیار کودک می‌گذارد. کودک خوشحال از اینکه کار جدیدی برای انجام دادن پیدا کرده، با نقاشی سرگرم می‌شود. این کودک می‌آموزد که هر وقت اوضاع بر وفق مرادش نیست، به دنبال آرام کردن فضا باشد. اما مادر غیر خلاق یا آموزش ندیده در این شرایط بحرانی! تعادل اعصابش را از دست می‌دهد. مدام با کودکش می‌جنگد، لحنش پرخاشگرانه و تهدید آمیز است. کودک باهوش نیز به بازی با مادرش ادامه می‌دهد و داستان به جاهای باریک می‌کشد.

برای پدر و مخصوصا مادر خلاق، مهم این است که فرزندشان بتواند در مشکلات ریز و درشتی که با آنها موجه می‌شود، راه‌حل‌های گوناگونی را امتحان کند. اینکه بچه ای بتواند زیپ لباسش را ببندد خیلی مهم‌تر از این است که نمره کامل در درس علوم بگیرد. یک مادر و پدرِ خلاق حرفه ای برای فرزندشان یک معلم تمام و عیار هستند و شیوه‌های درست زندگی کردن و مهارت‌های ارتباطی را به درستی به فرزندشان می‌آموزند.

با شرکت دادن فرزندمان در کلاس‌هایی مثل کلاس عکاسی خلاق ویژه کودکان، دوره رباتیک یا کلاس های آموزش نقاشی کودکان، از راهنمایی استادان این هنرهای خلاقانه نیز بهره ببریم.

یادمان باشد از یک مادر خلاق، کودکی با زمینه مساعد برای خلاقیت پرورش خواهد یافت.  

استاد سلام وب سایت تدریس خصوصی و دوره های آموزشی چه به صورت حضوری، چه به صورت کلاس آنلاین برای تمام سنین با معرفی دوره‌های پرورش خلاقیت و آموزش هنرهای خلاق از مادران و پدران خلاق در راستای آموزش به کودکانشان، حمایت می‌کند. روز جهانی کودک را به تمام کودکان این سرزمین تبریک عرض می‌کند.

این سایت رو با هدف تسهیل روابط بین معلم و شاگرد درستش کردم ، نرم افزار خواندم و به خاطر پیشرفت خودم و سایت، mba هم خواندم ولی تجربه روابط دوستانه با استاد و شاگردهای سایت خیلی درس های بزرگتری بهم داد، همیشه در حال یادگیری ام با شما
نظرات
ثبت نظر جدید
هنوز نظری ثبت نشده است.
تماس با ما
تماس از طریق تلگرام
استاد سلام
Ostad salam online school

می خوام از کارهای مهم استادسلام با خبر بشم

اگر «بله» را انتخاب می‌کنید بعد از آن دکمه Allow را هم بزنید.