سن مناسب آموزش نقاشى به کودکان
راه هاى متفاوتى براى آموزش نقاشى به کودکان وجود داره و البته نکاتى که باید در رابطه با آموزش به کودکان در تمامى راه ها بهش توجه کرد.
چند نکته اى که میتونه آموزش به کودکان رو راحت تر و مؤثرتر کنه:
١.تفکیک گروه هاى سنى:
تفاوت سن یعنى تفاوت درک کودکان از محیط اطرافشون که این درک باعث شکل گیرى باورها و خیالات کودکان میشه در نتیجه شناخت کودکان در سن هاى مختلف میتونه تفاوت هاى زیادى داشته باشه.
٢.کودکانى که زیر ٦سال هستند
این بچه ها اطلاعات علمى کمترى دارن و وقتى شما نقاشى هاشون رو نگاه میکنید چیزى که به چشم شما میاد تخیلاتى که در دنیاى کودکانه خودشون داراى معنى و مفهوم و شما براى اینکه بتونین به بچه هاى زیر ٦سال نقاشى رو آموزش بدین باید دنیاى خیالیشون رو درک کنید و راهى پیدا کنید تا بتونین دنیاى فردى هر کودک رو کشف کنید.
٣.بهترین سن آموزش نقاشى
بهترین سن براى شروع آموزش نقاشى به کودکان زیر ٤سالگى است.البته بعضى از کودکان در این سن آمادگى پذیرش آموزش رو ندارن و باید به این نکته توجه بشه که به میزان توانایى کودک در پذیرش آموزش توجه کرد.به طور کلى آموزش به کودکان باید به صورت غیر مستقیم باشه مثلا باید با استفاده از ابزارى مثل موسیقى،تئاتر،قصه و... محیطى رو ایجاد کنیم که کودکان هم حس راحتى داشته باشن و هم کمک به پرورش خلاقیتشون کنه.
٤.ابزارهاى مناسب براى آموزش نقاشى
براى کودکان رنگ هاى غلیظ و پر رنگ خیلى جذابه به همین دلیل بیشتر کودکان جذب ابزارى با غلظت رنگى بالا میشن.یکى از جذاب ترین ابزار آموزشى براى کودکان پاستل روغنى با کاغذ زبرى که داراى بافت درشت نباشه.گواش ابزار دومى که براى کودکان خیلى جذابه چون به راحتى روى کاغذ کشیده میشه و ترکیب کردن گواش با آب براى کودکان مثل بازى کردن میمونه و از انجام دادن این کار لذت میبرن.
کودکان ١ساله توانایى این رو دارن که مداد رو دستشون بگیرن اما توانایى کشیدن اشکال مشخص رو ندارن.
کودکان معمولا در ٢سالگى توانایى دایره کشیدن رو به دست میارن.
کودکان ٣ساله از طریق نقاشى کشیدن شروع به بیان احساسات درونى خودشون میکنن.
نقاشى کودکان ٤ساله براى بزرگ ترها معنى و مفهوم پیدا میکنه.
رعایت نکات بالا باعث آموزش راحت تر به کودکان مى شود.
نقاشى هر کودکى پر از پیام هاى مختلف که شناختن اون ها باعث میشه فضاى فکرى کودکان رو بشناسیم به طور مثال:
رنگهاى گرم حالت تحریک دهنده و سبب فعالیت و جنب و جوش،حس روشنى،شادى،مولد و ...است.رنگ هاى سرد معنى سکون و بى تحرکى و داره.رنگ سیاه نشانه ترس و اضطراب،قرمز معناى تحرک،نارنجى معناى آرامش و شادى،سبز معناى زندگى و آبى معناى تمایلات درهم برهم دارند.
در نقاشى کودکان آدمک کوچک نشانه خجالتى بودن کودک و آدمک بزرگ نشانه اختلالات عاطفى کودک است.
خانه به طور کلى نماد پناهگاه و گرمى خانواده به حساب میاد اگر خانه نقاشى کودکان با در،دودکش،گل و...باشه یعنى کودک خانه رو دوست داره اما اگر خانه بدون دودکش،در و ...باشه معنى این رو میده که کودک به شدت به مادرش وابستگى داره.
کودکى که خودش یا پدرش رو در حال رانندگى میکشه این پیام رو میرسونه که نسبت به مسائل احساس مسؤولیت میکنه.
کودکان کارهاى خودشون رو به صورت حیوانات نقاشى میکنن به طور مثال گرگ نشانه تندخویى و کمبود محبت در خانواده است.